Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldűszeres csirkemellek sütőzacskóban

Zöldűszeres csirkemellek sütőzacskóban
Zöldűszeres csirkemellek sütőzacskóban
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem kaptam csirkemellfilét, csak egész csirkemellet.:-) Meg kellett oldani, hogy omlós, ízletes, zamatos-szaftos legyen, és ezzel a megoldással sikerült.:-)) Finom szaftot képezett a szójaszósz, nem volt túl domináns az íze, az olívaolajjal, vajjal, finom és szaftos hús lett a csirkemellből.

Bőrét rajta hagytam, párolt és pirult lett, és nagyon finom, a szaftban nagy szerpe volt a bőrének is.:-)

Répás-zöldborsós rizst készítettem hozzá, azaz rizibizit, és ezzel tálalva lett finom ebédünk.

Éhesek voltak :-D - és a tálalást  az egyik csirke nem érte meg, csak gyorsan ott a sütőben tudtam lekapni, utolsó előtti pillanatban, de megérte.:-)

Előtte csirkemájas, zöldborsós, zsenge zöldséges, csigatésztás leves volt.:-)

Ez az ebéd készült az utolsó tanítási nap megünneplésére. 2012. június 15. :-D

Nagyon jól sikerült. :-)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A fűszerek, a vaj, olívaolaj és a bőr rajta hagyása is, mind segítette, hogy az egész csirkemell zamatos, finom, omlós legyen, és az utolsó falatig elfogyhasson az étel.:-)

Természetesen, aki nem szereti a bőrét, vagy még ezt a zsírmennyiséget is sokallja, leszeheti róla a csirkemell bőrét.

Körete a párolt rizs, vegyes zöldséges rizs, rizibizi.

Tálaljuk finom borral vagy friss idény gyümölcsből készült szörppel vagy hűtött ásványvízzel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két darab egész csirkemellet mossuk, és leszárítjuk. A szalonnát apró kicsi kockákra vágjuk. A friss zöldeket finomra vágjuk, külön tányérokra tesszük őket (külön mindet).
  2. Éles késsel a mellek mindkét oldalában négy-öt jó mély vágást ejtünk, belül sózzuk (óvatosan a szalonna miatt) és borsozzuk, teszünk a vágás aljára füstölt szalonnát, egy kicsi vagy egy negyed gerezd fokhagymát, őrölt  pirospaprikát, petrezselyemzöldet, rozmaringot és a citromos kakukkfüvet
  3. Kívülről kicsit olívaolajjal megkenjük a csirkemelleket, majd sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikával szórjuk meg.
  4. Ha mind a két mell kész, beletesszük a zacskóba, mellé tesszük a negyedekre vágott megmaradt gerezd fokhagymákat, a hidegen felkockázott vajat, 3 evőkanálnyi olívaolajat, a világos szójaszószt beleöntjük, és az egész zacskót lezárjuk, tepsibe tesszük.
  5. A tetején négy-öt lyukat szúrunk fogpiszkálóval, előmelegített sütőbe téve kb. 45 percig sütjük, a zacskó jól felpúposodik, a csirkemell illata száll, és a zacskóban látszik az aranybarna csirkemell, kész, tálalható.
  6. Tálalás előtt megszórtam petrezselyemmel és citromos kakukkfűvel. Tálaljuk párolt rizzsel, rizibizivel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 24 593
elküldve: 6
receptkönyvben: 113
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell zöldfűszeres-paprikás ízben párolva, sült csirke zöldfűszerekkel, fűszeres csirkemell sütőzacskóban párolva

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atrebor
atrebor Sun, 2015-01-25 18:12

Köszi a receptet, nagyon finom lett! 1,7 kg csirkemellből készítettem, a friss fűszerek helyett szárítottak kerültek rá, a vajból és a fokhagymából negyedennyit, a szalonnából feleennyit tettem rá, a mell filézett volt, és bőr így nem volt rajta, ráadásul a szalonnából is csak simát kaptam, ami nem volt se füstölt, sem kellően sós, mégis isteni lett.

Kicsit aggódtam, hogy a szójaszósz és a só együtt sok lesz, ezért a 3 sütőzacskóból csak kettőbe tettem szójaszószt, de kár volt aggódni, a 3.ból is hiányzik, és az nem lett annyira omlós sem. A másik kettő viszont olyan puha, amilyenre eddig még nem sikerült csirkét sütnöm. A férjemnek is nagyon ízlik.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2015-01-19 10:59

Kedves mickacicka!

Igazán örülök, hogy kipróbáltad, és hogy ízlett ez a csirkés megoldás : )

Remélem, fogod máskor is készíteni.
Szép hétfői napot, és ha az időjárás is engedi, nagyon szép hetet kívánok.
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-07-06 11:15

Sajnos a recept nevében, a zöldfűszeres szóban kimaradt az f betű, nem tudom javítani.
Ennek ellenére nagyon finom.:-))
Éva-Anyóca

692
csirkemell filé 2 db
füstölt szalonna 15 dkg
fűszerpaprika 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 4 szál
kakukkfű 10 szál
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 5 ek
fokhagyma 8 gerezd
vaj 20 dkg
szójaszósz 4.5 ek