Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zrínyi ínyenc tál

Zrínyi ínyenc tál
Zrínyi ínyenc tál
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 55 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bártfai Laci bácsi recept. Óriási sikere volt! Picit változtattam rajta (ki hitte vola.....), de ez egy rendkívül finom étel, érdemes elkészíteni. Nálunk a kedvencek közé került. Az elnevezés fura picit, mert jobban illene rá a 'kocka', mintsem a 'tál', de a végeredmény magáért beszél. Amin változtattam:
Kihagytam a szerecsendiót, mert nem szeretem. Szárított kakukkfüvet használtam 1 csokor friss kakukkfű helyett. 1 kg darált hús helyett 550 g-ot használtam. Mogyóróhagymát sonkahagymával helyettesítettem. Vaj helyett csak olajat használtam. A krumplipürét hagyományosan készítettem, nem pedig a receptben szereplő vaj+főtt burgonya keveréke alapján. Illetve a főzési időket hosszabbítottam meg.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Savanyú uborka, vagy egyéb házi savanyúság.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Érdemes elsőnek előkészíteni a főzni való dolgokat, mert szinte egyszerre megfő minden, és így gyorsabb is.
  2. A szegfűszeget a vöröshagymába szúrjuk.
  3. A káposztát megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját, majd vékony csíkokra szeljük. Reszelni is lehet.
  4. Lobogó, sós vízbe tesszük a káposztacsíkokat, a szegfűszeges hagymával, a fél csokor petrezselyemmel (konyhacérnával ősszekötve), a babérlevéllel és a kakukkfűvel. (Én a kakukkfüvet a húsleveshez használt kis akasztós bors tartómba tettem bele). Semmiképp ne szórjuk csak úgy rá a káposztára! 30 percig főzzük, míg a káposzta jó puha nem lesz.
  5. A darált húst olajon fehéredésig pirítjuk, majd hagyjuk tovább főni a saját levében, kb. 15 percet.
  6. Hozzáadjuk a 2 tojást, a másik fél csokor petrezselymet (összeaprítva), a sonkahagymát és a fokhagymát (aprítva). Sóval, borsal ízlés szerint ízesítjük, majd 10 percet tovább főzzük.
  7. A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, és hagyományos krumplipürét készítünk belőle.
  8. Amikor a káposzta megfőtt, lecsepegtetjük, kivesszük belőle, a főtt petrezselymet, hagymát, babérlevelet, borstartót a kakukkfűvel.
  9. Felhevített serpenyőben, egy evőkanál zsírban párszor átforgatjuk a megfőtt káposztát.
  10. Tűzálló tálat kivajazunk/olajozunk, majd rétegesen elhelyezzük a hozzávlókat.
  11. Egy vékony réteg krumplipüré (a krumplipürénk fele). Erre az összes képoszta. A káposztára az összes darált hús. A tetejére jön a krumplipüré mésik fele, majd a reszelt sajt.
  12. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig, (mikor a sajtréteg barnulni kezd) összemelegítjük.
  13. Forrón tálaljuk.





  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 31X23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 646
elküldve: 3
receptkönyvben: 120
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott káposztás-krumplipürés egytál sertéshússal, káposztával és krumplipürével rakott sertéshús

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lucaaa
Lucaaa Fri, 2011-07-15 18:20

Jól sikerült :) Így együtt a káposztával és a hússal a krumpli is finom volt. Köszi a receptet.
Üdv: Luca.

Lucaaa
Lucaaa Thu, 2011-07-14 13:17

Szia, EperUK.
Már egy hete mindennap vissza-visszatérek ehhez a recepthez, de azt hiszem, ma el is készítem. Igaz, én úgy tervezem, hogy csak alulra kerül krumplipüré, és a darált húsra megy a sajt (nem vagyok nagy krumplis). Csak attól tartok, hogy a krumplipüré hozzáragad a tepsihez, és nem tudom majd kiszedni belőle. Neked nem történt így? Remélem, jó lesz, majd referálok! :)
Üdv: Luca

EperUK
EperUK / EperUK Sat, 2011-04-09 20:01

Valahogy folyton változtatnom kell a recepteken:) Én már csak ilyen vagyok. Nagyon finom étel, érdemes elkészíteni. Üdv: Saci

goedeburg
goedeburg / goedeburg Sat, 2011-04-09 19:38

Ígéretes recept. Tekintve, hogy mi mindent variáltál az eredetin, szerintem át is keresztelhetted volna mindjárt Ínyenc kockára:) Ki fogom próbálni!!!

614
káposzta 1 kis fej
burgonya 1 kg
darált sertéshús 550 g
vöröshagyma 1 közepes fej
szegfűszeg 2 db
petrezselyem 1 csokor
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
salottahagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
mangalica zsír 1 ek
tojás 2 db
sajt 5 dkg
napraforgó olaj 3 ek