Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsályacsipsz

Zsályacsipsz
Zsályacsipsz
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán sokan nem is gondolnák, hogy ez az erőteljes illatú fűszernövény mennyi gyógyhatással bír: javítja a memóriát, gyulladáscsökkentő, hozzájárul az egészséges emésztéshez, külsőleg segíti a sebek hámosodását. Az ókorban Kleopátra állítólag afrodiziákumként is használta. Aki szeretne megbizonyosodni a zsálya pozitív hatásairól, készítse el ezt a finom ropogtatni valót az esti borozgatás mellé! Ha Kleopátrának talán nem is hihetünk, de a többi hatás garantált!

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

A zsályacsipsz mellé száraz fehérbort kínáljunk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Frissen szedett zsályaleveleket használjunk a csipsz elkészítéséhez! Olyan helyről gyűjtsük, ahol nem érhette semmiféle szennyeződés.
  2. Keverjük össze a rizslisztet a tojással és a fehérborral, kevés sóval ízesítsük. Mártogassuk bele a zsályaleveleket.
  3. Egy mélyebb sütőedényben forrósítsuk fel az olajat, és a lecsöpögtetett zsályaleveleket pár perc alatt süssük aranybarnára. Papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat leitassuk. Ízlés szerint citromkarikákkal tálalhatjuk. Melegen és hidegen is jó ropogtatni való!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 511
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
60 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

Bundázott zsályalevél

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

223
zsálya 40 db
rizsliszt 2 púpozott ek
tojás 1 db
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
citrom 1 db