Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsályás-citromos fogasfilé fóliában párolva

Zsályás-citromos fogasfilé fóliában párolva
Zsályás-citromos fogasfilé fóliában párolva
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a fóliás halételt már nagyon sokszor megcsináltam, egy régi recept alapján (ott: vajas-kapros lazac). Nagyon kevés munka van vele, és gyorsan el is készül. Ez is olyan recept, ami nagyon jól variálható bármely hallal és fűszerrel. A krumpli és hal kb. egy időben készülnek el, ezért csak a hal főzési (csőben párolási) idejét adtam meg.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bármilyen zöldséges köret is jól passzol hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fogasszeleteket hideg vízben megmossuk. (A fagyasztottat nem kell felolvasztani, elég lemosni). Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  2. Egy-egy alufólia lapot, melyeken kényelmesen elférnek a halszeletek, olívaolajjal bekenünk. Mindkettőre egy-egy halszeletet fektetünk, tetejüket bekenjük vajjal, ráhelyezünk 2-2 citromkarikát, és a zsályát szárastól, meglocsoljuk 1-1 ek roséval.
  3. A fóliát széltében-hosszában behajtjuk, és a tetejét összefogjuk. Egy hosszúkás jénaiba helyezzük a csomagokat, és készre pároljuk. Ha fagyasztott halat használunk, akkor a jénait hideg sütőbe toljuk, nehogy megpattanjon!
  4. A megtisztított és négybe vágott (csónakocskák) újkrumplit megfőzzük, leszűrjük, és egy nagy serpenyőben, felforrósított vajban enyhén megpirítjuk.
  5. A tetejére tépkedjük a petrezselyemleveleket, és összerázogatjuk a krumplival. Ízlés szerint sózzuk.
  6. Tálaláskor vigyázzunk, mert a hal levet ereszt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 617
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos fogas, zsályás fogas, fóliában párolt fogas

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

429
fogas 30 dkg
zsálya 2 db
citrom 4 db
olívaolaj 2 ek
rosé 2 ml
vaj 1 dkg
újkrumpli 60 dkg
petrezselyem 10 szál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint