Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsályás csirkés rigatoni

Zsályás csirkés rigatoni
Zsályás csirkés rigatoni
33 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept segít visszarepíteni az olasz ízvilág birodalmába, ami a napjainkig megőrizte eredetiségét, és ízének harmóniáját. Rigatoni - Rómából ered, és kizárólag olasz hagyomány képezi alapját.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Hagymát karamellizálni annyit tesz, mint némi olajon vagy zsíron sütni egy ideig. Az ételhez kiváló lehet egy jól megválasztott fehérbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta vizet rakjuk fel elsőként némi sóval.
  2. A csirkemell filénket megmossuk, felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymánkat tisztítás után félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A petrezselyemzöldet és a zsályát finomra vágjuk, aprítjuk.
  3. A felszeletelt hagymánkat egy előre felhevített serpenyőbe rakjuk, amire kevés olívaolajat és sót rakunk. Gyakori kevergetés mellett készre pároljuk (karamellizáljuk), hogy az egész egyöntetűen barnás jellegű legyen. Az elkészült hagymánkat tegyük ki egy tiszta tányérra, és a serpenyőt helyezzük vissza a lángra, némi olajjal együtt.
  4. Ha serpenyőnk kellő forróságú, akkor tegyük bele a csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és friss zsályával fűszerezzük, majd készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a csirkecsíkokat ne süssük túl!
  5. Közben a tésztát elkezdjük főzni, de ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, kicsit még roppanjon a fogunk alatt.
  6. Egy másik serpenyőben olajat hevítünk a koktélparadicsomunknak. A paradicsomokat erős lángon, pár perc alatt aranybarna színűre sütjük, egységesen. Elkészültekor helyezzük a hagyma mellé a tányérra.
  7. Közben a tésztánk elkészült, leszűrjük. Leszűrés után kevés olajat tegyünk a tésztánkra, hogy ne ragadjon össze.
  8. Csirkénk elkészültével a lángon hagyjuk a serpenyőnket, és hozzáadjuk a már elkészült hagymánkat, paradicsomunkat, és a frissen vágott petrezselymünket. Hozzáadjuk a készre főzött tésztánkat, tetszés szerint meg ízesíthetjük, és óvatos kevergetés vagy rázogatás mellett máris fogyaszthatjuk.
  9. Tálaláskor parmezán sajttal és egy kevés olívaolajjal lehet még zamatosabbá tenni tésztánkat. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 436
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Frankie Chef

Mióta szakács: 2014.11.29.
3 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés-paradicsomos tészta, csirkehúsos rigatoni, paradicsomos-csirkés zsályás tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

596
csirkemell filé 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 3 közepes db
olívaolaj 5 ek
zsálya 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 10 dkg
rigatoni tészta 50 dkg
parmezán sajt 5 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint