Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsályás sajtleves sonkás vajgaluskával

Zsályás sajtleves sonkás vajgaluskával
Zsályás sajtleves sonkás vajgaluskával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyenkor télen, mikor este munka után, átfagyva, fáradtan hazaérünk, gyorsan valami finom, meleg ételt szeretnénk enni, jól esik, ez a gyorsan elkészíthető, tápláló, forró leves. Átmelegíti testünket, lelkünket.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A sonkás galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a sonkás galuskát készítjük el, mert jót tesz neki ha áll, mielőtt kifőzzük.
  2. A sonkát nagyon apróra vágjuk. Egy tojást felverünk, elkeverjük benne a vajat, hozzáadjuk az aprított sonkát, kissé megsózzuk, majd összedolgozzuk a liszttel és félretesszük. 
  3. Edényben felmelegítjük a vajat, adunk hozzá egy kanál olívaolajat, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kissé megpirítjuk benne, rászórjuk a lisztet és együtt pirítjuk kissé, de csak világosra, majd felöntjük a fehérborral és a húsleves alaplével.
  4. Megsózzuk, hozzáadjuk a zsálya leveleket és beletesszük a lereszelt sajtot, gyakori kevergetés mellett főzzük, hogy a sajt teljesen elolvadjon, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és készre főzzük az egészet. Miután elkészült, botmixerrel egyneművé mixeljük.
  5. Közben egy másik edényben kevés sóval vizet forralunk, és ebben kifőzzük a megformált galuskákat. 
  6. Tálaláskor a tányérba tesszük a galuskákat, rászedjük a forró levest és a tetejét meghintjük frissen őrölt feketeborssal. Egy-egy zsályalevéllel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 878
elküldve: 3
receptkönyvben: 204
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

sajtkrémleves zsályával, zsályás sajtkrémleves galuskával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Wed, 2012-06-13 21:32

Isteni finom!!! Én még tettem bele plusz 1 dl tejszínt és 2 dl tejfölt, kis tejet, meg egy tubus tömlős sajtot, és össze sem kellett turmixolnom. De az ötlet és a recept is köszönetet érdemel, nagyon klassz! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-06-14 07:49

Kedves Sütőtök89!

Nagyon örülök, hogy tetszett a recept! :)

Üdv,
Veruss

Doroti13
Doroti / Doroti13 Wed, 2012-06-06 11:07

Szia!
Tegnap elkészítettem vacsorára ezt a levest, a sonkás vajgaluskával együtt, és nekem és a páromnak is nagyon-nagyon ízlett! :) Köszönjük a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-06-06 11:55

Kedves Doroti13!
Nagyon örülök, hogy ízlett! :-)

529
sajt 20 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fehérbor 1 dl
finomliszt 1 púpozott ek
főzőtejszín 2 dl
vaj 3 dkg
fokhagyma 2 gerezd
zsálya 5 db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
alaplé 1 l
sonka 10 dkg
tojás 1 db
vaj 2 dkg
finomliszt 7 dkg
0 ízlés szerint