Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsályás sertésmáj és zelleres krumplipüré

Zsályás sertésmáj és zelleres krumplipüré
Zsályás sertésmáj és zelleres krumplipüré
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A babonát már mindannyian ismerjük, miszerint újév környékén se szárnyast, se halat, mert az egyik elkaparja a szerencsénket és a pénzünket az újévre, a másik pedig elúszik vele. 

Marad a jó, öreg sertés, aki kitúrja nekünk a jövő év minden pénzét és szerencséjét. De miért kellene mindig a húsát ennünk, amikor annyi finom része van még... Például a mája.

hozzávalók / 2 adag

A májhoz

A krumplipüréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyünk egy serpenyőbe 2-3 ek olajat, s adjuk hozzá a félbevágott gyöngyhagymákat és a félbe vágott vöröshagymát, majd közepes lángon kb. 15 perc alatt karamellizáljuk meg, hogy a belseje puha legyen.
  2. Ez idő alatt a lisztet, sót és őrölt borsot keverjük össze, s a kb. 1 cm vastagra vágott májszeleteket alaposan forgassuk meg benne.
  3. Ha a hagyma elkészült, tegyünk hőálló jénaiba, s tegyük rá a tetejét. Kb. újabb 2-3 ek olajat adjunk az előzőhöz, vegyük fel a lángot, s tegyük a forró olajba a májszeleteket és a zsályát. Mindkét oldalát süssük 1-1 percig, majd azt is szedjük ki a jénaiba, a hagymákhoz.
  4. Ekkor a zsályás olajat öntsük fel a borral és a balzsamecettel, s gyöngyözve főzzük addig, amíg kb. a felére csökken, s besűrűsödik. Ekkor tegyük vissza a májat, s locsoljuk meg minden oldalát szafttal. Zelleres, krémes krumplipürével tálaljuk.
  5. A megtisztított krumplit és a zellergumót egy fazékba tesszük, bőven megsózzuk, és felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Feltesszük főzni. Amikor mindkettő megpuhult, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, s ha kell még sót, s kézi robotképpel krémes krumplipürét készítünk belőle.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 929
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zsályás sertésmáj és zelleres krémes krumplipüré, zsályás máj zelleres burgonyapürével, sertésmáj zsályával fűszerezve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

stee146
Róbert :) / stee146 Fri, 2015-04-10 19:22

Bocsánat, de biztosan finom ez a kaja, csak éppen a leírás lett egy picit elkapkodva...
4. pontban: "....Ekkor tegyük vissza a májat, s locsoljuk meg minden oldalát szafttal. Zelleres, krémes krumplipürével tálaljuk."
Konkrétan hol van itt leírva, hogy mikor sül vagy fől meg a máj? Vagy elég neki az 1-1 perc elősütés, meg a szaftos locsolás? Nem igazán értem, de mindegy... Azért biztosan finom...

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-01-06 02:25

Ez nagyon finom lehet, imadom a majat, ha jol van elkeszitve, es ez ugy tunik, hogy pontosan olyan ahogy en szeretem. Koszonom a receptet, elmentettem!!:)))

735
sertésmáj 25 dkg
gyöngyhagyma 12 db
vöröshagyma 0.5 közepes db
olívaolaj 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
1 tk
bors 1 kk
zsálya 1 ek
száraz vörösbor 1.5 dl
balzsamecet 0.5 dl
burgonya 7 közepes db
zeller 7 dkg
vaj 1 tk
főzőtejszín 1 ek
0 ízlés szerint