Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsályás-spenótos túrógombóc

Zsályás-spenótos túrógombóc
Zsályás-spenótos túrógombóc
22 perc / előkészület: 15 perc főzés: 2 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap este lefekvés előtt Marta Stewarttól láttam elkészíteni ezt az étel. El is határoztam, hogy reggel én is nekiállok, és így is lett. Már meg is reggeliztem.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben egy tk vajon megpirítjuk a spenótot némi sóval, borssal és a fokhagymával. Ha összefonnyadt, késes aprítóban összevágjuk, de használhatunk mélyhűtöttet is. Majd kihűtjük.
  2. A meghűlt spenótot a túróval, egy tojássárgájával, két evőkanálnyi liszttel és 2 evőkanálnyi reszelt parmezánnal összegyúrjuk, majd 4 adagra osztva lisztezett felületen hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle, amit tetszőlegesen feldarabolunk.
  3. Sós vízben kifőzzük a gombócokat, amíg feljönnek a víz tetejére + fél percig.
  4. Egy serpenyőben egy kanálnyi vajat forrósítunk, amin átsütjük a zsályaleveleket, és erre szedjük ki a kifőtt gombócot.
  5. Tálalásnál frissen őrölünk rá borsot, és reszelünk egy kis plusz parmezánt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 410
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótgombóc, sós túrógombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

237
spenót 15 dkg
laktózmentes túró 25 dkg
parmezán sajt 3 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tojássárgája 1 db
vaj 2 dkg
fokhagyma 1 gerezd
1 csipet
bors 1 csipet
zsálya 8 db