Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsályás tészta erdei gombával

Zsályás tészta erdei gombával
Zsályás tészta erdei gombával
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tanácstalanul sétáltam a Culinarisban, mivel jó szokásom szerint már megint konkrét elképzelések nélkül mentem este, munka után bevásárolni.
Aztán a polcok között sétálgatva lassan összeállt a kép, először is vettem egy csokor friss zsályát, majd a sajtospultnál kemény, reszelnivaló juhsajtot és egy doboz crème fraîche-t. Nagyon szép, vaskos szárított vargányaszeletekkel és egy fehér hagymával bővült a hozzávalók köre.
A pénztárnál még egy üveg Etyeki Irsai Cuvée került a kosaramba. Otthon még volt tagliatelle tésztám, és vidékről kaptam néhány igazán szép fokhagymát is. Minden együtt volt egy friss, tavaszköszöntő zsályás tésztához.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehér hagymát felaprítjuk, majd felhevített olívaolajban óvatosan megpirítjuk. Az olajba egy félbevágott fokhagymát is tegyünk (ezt később kidobjuk, mivel ha beleaprítanánk, erős íze elnyomná a zsályát és a gombát).
  2. A szárított gombát még felhasználás előtt egy órára beáztatjuk, ezt követően az olajban rotyogó hagymához adhatjuk, néhány percen át sütjük.
  3. Felöntjük egy deci fehérborral, és beledobáljuk az előzetesen kőmozsárban megdolgozott zsályaleveleket (a zsályának egész erős, húsos levelei vannak, érdemes kicsit meggyötörni, mielőtt a seprenyőbe tesszük), a bor alkoholtartalmát kifőzzük.
  4. Ezután jöhet bele a crème fraîche, kis lángon még melegítjük egy ideig folyamatos keverés mellett.
  5. A tésztát néhány percig főzzük, majd félkeményen a szószhoz adjuk, és abban puhítjuk még egy kis ideig.
  6. A tányérra szedve részben reszelt, részben vékony szeletekre vágott juhsajtot teszünk a tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 202
elküldve: 2
receptkönyvben: 78
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-05-28 10:36

Tésztamániások vagyunk!Főve, rakottan, bárhogy jöhet! Most jön a nyár és a sok zöldség ,ilyenkor örül a lelkem, keverhetem, kavarhatom, ahogy gondolom,és jó jön ki belőle!!Van egy csomó friss fűszerem, úgyhogy csak főznöm kell.Köszi.

Húsosfazék
Húsosfazék / Húsosfazék Mon, 2008-04-07 18:51

Most, hogy végre itt a gombaszezon, én is friss gombákkal fogom majd inkább megcsinálni! Pl. apró sárga rókagombákkal is nagyon jól mutatna.

664
zsálya 4 db
juhsajt 5 dkg
crème fraîche 20 g
vargánya gomba 30 dkg
fehér hagyma 1 db
fehérbor 1 dl
tagliatelle 20 dkg
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 2 ek