Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsebben sült citromos lazac

Zsebben sült citromos lazac
Zsebben sült citromos lazac
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan és mosogatnivaló nélkül elkészül, így hetente 1x biztosan elkészítem.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A sütőpapírban maradt finom szafttal tálaljuk a sült lazacot.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítünk egy téglalap méretű, hosszabb sütőpapírt, legalább 3x legyen nagyobb, mint a 2 db lazacszelet. A lazacot ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk, a citromot szeleteljük fel vékonyan.
  2. A sütőpapír egyik felét, ahová a lazacot helyezzük majd, vajjal kenjük be. Helyezzük a vajas részre a lazacszeleteket, majd tegyünk rá néhány citromkarikát.
  3. A sütőpapírt hajtsuk rá a lazacszeletekre úgy, hogy betakarja az egészet. A sütőpapírt a hosszabb részénél hajtogassuk be, majd a 2 végénél szintén, mintegy zsebet készítve.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben, süssük 20 percig, és már tálalhatjuk is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 559
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos-vajas lazac, lazac tasakban sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2921
lazac 450 dkg
vaj 1 ek
2 csipet
zöldbors 0 ízlés szerint
citrom 1 db