Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zselés joghurttorta

Zselés joghurttorta
Zselés joghurttorta
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Edina barátnőm nagyon ügyes, mindig kapok tőle valami jó receptet. :) Puszi neki ezúton is!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én itt barackkal és barackos joghurttal készítettem el, de használtam már hozzá banánt és banános joghurtot is, bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtokat a cukorral, az étkezési zselatinnal és a vaníliás cukorral összeforraljuk.
  2. A tejet a habporral felverjük, és hozzáadjuk keverés közben az összeforralt részt.
  3. Az egészet egy tortaformába öntjük, és betesszük a hűtőbe.
  4. A gyümölcsöket ráhalmozzuk a tetejére, és elkészítjük a tortazselét a leírás szerint.
  5. 2 óra hosszára visszatesszük a hűtőbe, majd tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 709
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurttorta sütés nélkül, gyümölcsös-zselés joghurttorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

beagita
beagita Sat, 2012-07-14 19:21

Szia!
A zselatinnal a megadott összetevőket valóban forralni kell, vagy forrásig hevíteni? Azt olvastam, a zselatint nem szabad forralni, mert elveszíti zselésítő képességét. Ezen a téren nem vagyok gyakorlott. Egyszer készítettem túrótortát, de azt hiszem, pont a fentiek miatt nem dermedt meg.
Köszönöm a segítséget!
beagita

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sat, 2012-07-14 22:21

Szia beagita! Az összeforraljuk, azt úgy értem, hogy addig hagyni a lángon, amíg fel nem forr rendesen. Ha már felforrt le lehet venni a lángról. :) Szép estét! Üdv: Ági

366
joghurt 450 g
cukor 20 dkg
zselatin 20 g
vaníliás cukor 1 csomag
tej 4.5 dl
tejszínhab por 135 g
eper 20 dkg
tortazselé 1 csomag