Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemle béka szendvicshez

Zsemle béka szendvicshez
Zsemle béka szendvicshez
65 perc / előkészület: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Zsemle teknős szendvicshez után ismét egy állatos zsemle készült. 
Maradt tegnapról kevés főtt étel, de fogyóban volt a kenyér, ezért döntöttem el, hogy zsemlét sütök, de nem ám hagyományosat, békásat.:-) A jól bevált Burgonyás szendvics zsemle receptet alkalmazva, a mennyiség felét véve, még kicsit kísérleteztem is, hisz elhagytam belőle a tojást. Így is finom, puha lett. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek alig győzték kivárni, hogy kellőképpen kihűljön, és megszülessenek a jószágok.

A blogon még több kép, fázisfotó található.

hozzávalók / 9 adag

ajánlat

A kihűlt zsemléket egy éles késsel kettévágjuk, de nem teljesen át.

Megtöltjük ízlés szerint sonkával, salátával, zöldségekkel, sajttal.

Legvégén pedig a békák szemét és orrát kialakítjuk egy-egy pötty majonézzel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra kockázzuk, és megfőzzük. Leszűrjük, egy krumplitörő segítségével pépesítjük.

  2. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral egy kevéske langyos tejben.

  3. Egy nagyobb tálba tesszük az áttört krumplit, a lisztet, a sót (ezt kicsit takarjuk be a liszttel, hogy ne érintkezzen majd az élesztővel), az olajat, a tejfölt, a felfutott élesztőt és a maradék tejet.

  4. Jól kidagasztjuk.

  5. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

  6. Enyhén lisztezett felületre borítjuk. A megkelt tésztát 10 egyenlő részre vágjuk. 9 szép zsömlét formázunk.

  7. A 10. tésztát 18 egyenlő részre vágjuk, és ezekből pici golyókat sodrunk. Ezek lesznek a szemek. Érdemes kevés lisztet használni, hogy jól ragadjanak majd a békákra a szemek.

  8. Nagyméretű tepsit (38x30) kibélelünk sütőpapírral, és egymástól kicsit távolabb belerakjuk a zsemléket.

  9. Egy kis ecset végével (esetleg egy vékony fakanál is megteszi) 2 pici mélyedést készítünk a zsemlékre, majd ráhelyezzük az apró tésztadarabokat.

  10. A tepsiben hagyjuk még 30 percet kelni.

  11. Lekenjük vízzel.

  12. Előmelegítette sütőbe téve 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

  13. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 958
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: buci, bagel, perec, pita, édes leveles, kifli, croissant, hamburger-buci, burek, briós

egyéb elnevezések

béka alakú zsemle, zsemle béka alakban, szendvics zsemle

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sally
Sally / Sally Mon, 2013-09-02 10:33

Suli idoszakra vadaszom a jo zsemle receptet! Tokeletesnek tunik! Kifogom probalni! :)

Sally
Sally / Sally Thu, 2013-09-12 10:01

Szuper lett! A kisfiam megmutatta az osztalytarsainak! Finom es puha is! :)

280
burgonya 1 közepes db
finomliszt 50 dkg
2 kávéskanál
friss élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 2 ek