Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemle és gyökérkenyér

Zsemle és gyökérkenyér
Zsemle és gyökérkenyér
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az ún. gyökérkenyeret, és szeretek itthon pékárut, pl. zsemlét sütni. Ez a recept gyors és finom is. Pizzatésztának is ezt szoktam használni.

A sima liszt helyett, nagyon finom teljes kiőrlésű búzaliszttel is, és napokig puha marad.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Pizzánál az adag felét tepsiformára nyújtom, a tepsi alját olívaolajjal kikenem, belefektetem a tésztát, tetejét is megkenem olívaolajjal, és erre teszem a paradicsomszószt és egyéb feltéteket. Kb. 20 perc alatt, remek vékony-tésztás pizzát kapunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót jól összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a 4 evőkanál olívaolajat, 2,5-3 dl langyos vizet, amennyit a tészta felvesz.
  2. Géppel vagy kedv szerint, kézzel jól megdagasztjuk, és félretesszük megkelni. Amikor kétszeresére kel, lisztezett felületre kiöntjük, jól átgyúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe vagy zsemléket vagy gyökérkenyeret formázunk. Az utóbbinál kb. két zsemlényi tésztát hosszúra nyújtunk kézzel, és többször megcsavarva helyezzük a sütőlapra.
  3. Félretesszük, és duplájára kelesztjük, majd 220 C fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, még szép, kívánatos színük nem lesz.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 289
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Biri36

Mióta szakács: 2013.09.15.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: édes leveles, croissant, kifli, bagel, perec, briós, burek, buci, hamburger-buci, pita

egyéb elnevezések

csavart péksüti egyszerűen, zsemle alaptészta, gyökérkenyér péksütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

724
finomliszt 20 dkg
rétesliszt 30 dkg
víz 3 dl
instant élesztő 1 tasak
olívaolaj 4 ek
cukor 1 csapott ek
2 teáskanál