Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemle-kifli rakottas

Zsemle-kifli rakottas
Zsemle-kifli rakottas
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az édességet akkor szoktam csinálni, mikor már vagy 2 napja csak gyülemlik otthon az el nem fogyott kifli és zsömle, de nincs szivem kidobni. Mennyei finom desszert lesz belőlük, főleg egy jó kiadós bableves vagy gulyás után.
Nálunk ez egy családi kedvenc!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Margarinozzuk ki a jénait vagy tepsit.
  2. Szeleteljük fel a zsemléket és a kifliket kb. 1,5 cm vastag szeletekre.
  3. A zsemleszeletekkel rakjuk ki a jénai alját, elvileg pont betakarja.
  4. Öntsük a 8 dl tejet egy nagyobb edénybe. Tegyük bele a tejbe a 6 ek cukrot, a vaníliás cukrokat és a 2 db tojássárgáját, és jól keverjük el.
  5. A tejes keverékbe tegyük bele a kiflikarikákat.
  6. A tojások fehérjét verjük fel habnak, és keverjük a kiflikhez.
  7. A lerakott zsemleszeleteket kenjük meg a lekvárral, szórjuk rá a diót, arra a meggyet.
  8. Majd kockára törve, rakjuk szét rajta a csokit is.
  9. Befejezésként rakjuk szét  az egészen a jól megázott kiflikarikákat is.
  10. A maradék (elég soknak tűnhet) tejet pedig egyenletesen csorgassuk rá az egészre mindenhová. A zsemlék alul mind fel fogják szívni, és sülés után jó szaftosak lesznek.
  11. Süssük addig, míg a tetején lévő kiflik kis rózsaszín színt nem kapnak
  12. Sütés után érdemes 10-15 percet pihentetni, úgy könnyebb szeletelni is, és nem lesz már ehetetlenül forró a belseje sem.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 435
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

pufinlekvár

Mióta szakács: 2011.03.06.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kiflifelfújt, meggyes-csokis rakott kifli, kifli- és zsemlefelfújt meggyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

702
zsemle 2 db
kifli 3 db
tej 8 dl
tojás 2 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 2 csomag
meggy 15 dkg
dió 16 dkg
sárgabaracklekvár 8 ek
étcsokoládé 5 dkg
margarin 1 ek