Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemle skót módra

Zsemle skót módra
Zsemle skót módra
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meleg nyári hétvégén sajnos megromlott a bolti kenyér, vasárnap az üzletek zárva. Biztosra mentem, mert korábban már kipróbáltam ezt a receptet, s most sem kellett csalódnom benne.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók

A tetejére

ajánlat

Reggelihez, vacsorához, szendvicsnek kitűnő!

Szólj hozzá!

elkészítés

Összeállítás

  1. A langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. A sót és a langyos vizet hozzáöntjük, s dagasztókarral tésztává varázsoljuk.
  2. Lefedve duplájára kelesztjük.

Formázás

  1. Lisztezett deszkán 8-10 egyenlő részre osztjuk, s zsemlévé formázzuk. Kb. 10 dkg-os lesz egy darab.
  2. Sodrófával 1,5 cm vastagra nyújtjuk, s újra pihentetjük 20-30 percet.
  3. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. Megkenjük a zsemléket tejjel, megszórjuk liszttel, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Éles késsel keresztet vágunk a tetejükbe, s az előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 096
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Xibig

Mióta szakács: 2015.06.23.
7 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
konyha: skót
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: burek, briós, hamburger-buci, édes leveles, bagel, croissant, buci, perec, pita, kifli

egyéb elnevezések

zsemle házilag, házi zsemle, péksütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

448
finomliszt 45 dkg
friss élesztő 25 g
tej 1 dl
víz 1.4 dl
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
tej 2 ek
finomliszt 1 csapott ek