Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemlegombóc vadas mártáshoz

Zsemlegombóc vadas mártáshoz
Zsemlegombóc vadas mártáshoz
29 perc / előkészület: 15 perc főzés: 4 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Vadas mártáshoz szoktam elkészíteni ezt a köretet. A vadas receptje úgy, ahogyan én el szoktam készíteni itt megtalálható.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szikkadt zsömlét felkockázzuk. Egy megfelelő sütiformát kibélelünk sütőpapírral, és 200 fokon a sütőben megpirítjuk.
  2. Fölteszünk egy nagyobb fazékban vizet forralni a tűzhelyre.
  3. Lisztből, tojásból, víz hozzáadásával galuskatésztát készítünk, hozzáadjuk a pirított zsemlekockákat. Jól összekeverjük.
  4. Majd teáskanál segítségével a forró vízbe galuskákat szaggatunk. Pár percig főzzük.
  5. Egy tálban kevés olajat öntünk, és a kiszaggatott galuskatésztákat átforgatjuk. Sóval is megszórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 1 749
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
153 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zsemlegaluska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

668
tojás 4 db
finomliszt 700 g
zsemle 5 db
víz 250 ml
napraforgó olaj 50 ml
0 ízlés szerint