Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemlemártás csirkehússal

Zsemlemártás csirkehússal
Zsemlemártás csirkehússal
10 perc / főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudomásom szerint Vas megyei étel, és egész gyorsan elkészül. Finom köret :) a zsemlemártás.


hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ízlés szerint borsozhatjuk, fűszerezhetjük, ha akarjuk. Főtt csirkehús köreteként fogyaszthatjuk, így az igazi. Aki nem szereti a főtt húst, sült húst is készíthet hozzá.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a húslevest (húsleves alaplé - húsmennyiség ízlés szerint)
  2. A felkockázott zsemléket kevés olajon/zsíron pirítjuk folyamatos kevergetés mellett.
  3. Amikor elkezdenek színesedni a zsemlekockák, akkor hozzáadjuk a fokhagymát.
  4. Ezután felöntjük a húsleves-lével (a húsleves-lé mennyisége a zsemlék szikkadságától függ).
  5. Kevergetjük, amíg a zsemlekockák majdnem szétfőnek.
  6. Közvetlen tálalás előtt készítsük el, mert frissen az igazi.
  7. Főtt csirkehússal tálaljuk.

  • elkészítettem: 32 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 871
elküldve: 2
receptkönyvben: 82
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: szósz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zsemlemártás köretként, főtt csirkehússal tálalt zsemlemártás

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

melcsi78
melcsi78 Sat, 2011-12-10 14:58

Kedves Skorpió!
Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a receptet. Bp-n élek már 12 éve, de Zalából származom apai részről (Zalának-Vasnak egy konyhája van), régóta keresem ezt a receptet, de édesanyám ezt nem ismerte. Zalában-Vasban nem múlhat el nagyobb ünnep (esküvő, karácsony, ballagás, temetés) zsemlemártás nélkül. Imádom! Ezt a leves után a főtt húshoz szokták kínálni.
Köszönöm, Melcsi.

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sat, 2011-12-10 17:07

Kedves Melcsi!
Nagyon örülök, hogy ismered, és még szereted is! Már megérte feltenni a receptet!
Én még hús nélkül is imádom, hát még hússal:) Köszönöm, hogy írtál!
Jó karácsonyi készülődést, és minden jót kívánok! Üdv: Skorpió

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-01 20:38

Kedves Skorpió!

Igen, én is remélem, :-))
Minden alapja megvan:-))) Nagyon várom már ,hogy elkészíthessem:-))
Szép estét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-01 10:49

Kedves Skorpió!

Nagyon finom, érdekes, de ötletes recept.:-))
Nagyon szépen köszönöm, elmentve, és mivel saját csirkeállományunk lesz,- finom, friss, rántanivaló csirkék, -el fogom készíteni, mert ez tényleg finomnak látszik, és olvasható:-)))
Jó hétvégét!
Éva-Anyóca

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2011-05-01 12:11

Kedves Éva!
Örülök, hogy tetszik a recept:) Mi jó fokhagymásan szeretjük, remélem, ha elkészíted ízleni is fog!
További szép napot! Üdv: Skorpió

561
zsemle 5 db
fokhagyma 2 gerezd
mangalica zsír 1 ek
csirke alaplé 1 l
csirke 50 dkg