Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemlemártás főtt húsokhoz

Zsemlemártás főtt húsokhoz
Zsemlemártás főtt húsokhoz
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vasárnapi húslevesben főtt húsok kitűnő mártása, amely méltatlan módon a háttérbe szorult a modern konyhaművészetben. Érdemes kipróbálni annak, aki szereti a klasszikus ízeket...
Részemről kicsit sűrűbben szeretem, de a húsleves alaplé adagolásával igény szerint lehet változtatni az állagán, ha valaki gyengébben, "tocsogósan" szereti.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket kockára vágjuk, majd egy nagyobb felületű serpenyőben megpirítjuk az olajon, de közben vigyázzunk, hogy ne égjen meg, csak barnuljon!
  2. A tűzről lehúzzuk, és fokhagymanyomóval hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, majd mehet vissza a tűzre, és azonnal elkezdjük adagolni hozzá apránként a húslevest, nehogy megégjen a fokhagyma.
  3. Fűszerezzük őrölt borssal és a petrezselyemmel, majd készre főzzük, tálalásig melegen tartjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 432
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

sirGalahad

Mióta szakács: 2013.11.03.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás zsemlemártás, mártás főtt húshoz, zsemlemártás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sarai eva
sarai eva Sun, 2015-12-13 17:48

Ha húslevest főzök, mindig zsemlemártást is csinálok mi nagyon-nagyon szeretjük.

344
zsemle 3 db
napraforgó olaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
alaplé 3 dl
fekete bors 1 csipet
petrezselyem 1 csipet