Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsenge cukorborsóleves Márti konyhájából

Zsenge cukorborsóleves Márti konyhájából
Zsenge cukorborsóleves Márti konyhájából
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megjelent a zöldségesnél a zsenge zöldborsó, az ebből készített leves egyszerűen verhetetlen... Muszáj elkészíteni! Egyszerű, és nagyon finom... :)

hozzávalók / 3 adag

leves

rántás

ajánlat

Bármely csonttal készíthető az alaplé, ha baromficsontot használunk, akkor finomabb, ha vaj helyett libazsírral készítjük el a rántást.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csontot feltesszük 2 l ételízesítős vízben főni, a petrezselyem száraival és egy pár szép borsóhüvellyel főni. Forrás után gyöngyöztetve főzzük - minél tovább, annál aromásabb lesz az alaplé.
  2. A borsót kifejtük, majd szűrőben átöblítjük. Ca. 1 óra múltán beleöntjük a csontlébe, és puhára főzzük.
  3. Elkészítjük a rántást, felaprítjuk a petrezselymet, mindezt a levesbe tesszük, majd pár percig összeforraljuk az egészet. Pici őrölt csemegepaprikával színezzük.
  4. Tálalás előtt kihalásszuk a petrezselyemszárakat és a borsóhüvelyeket, szórjunk a tetejére 1 ek frissen aprított petrezselymet. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 90 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 551
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

borsóleves, zöldborsóleves, cukorborsóleves

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ELF eleven
ELF eleven Mon, 2019-07-01 16:31

a kifejtő és a cukorborsót milyen arányban kevered? kiváncsi vagyok hogy cukorborsóból milyen a leves :) olyan receptet nem tudtok ahol csak cukorborsó? sajnos az oldalon a kereső minden olyat kiad amibe csak kifejtő kell :(

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2019-07-01 17:19

Szia!
A népnyelv a zsenge zöldborsót cukorborsónak is hívja. A piacokon is gyakran láthatod "cukorborsó" kiírást, vagyis édes, még zsenge. Később elveszti az édeskés ízét. De segítek is: itt van néhány recept. A trükk roppant egyszerű: google kereső: cukorborsó receptek
http://www.mindmegette.hu/cukorborso-szarvasgombas-mezzel.recept/
https://cookpad.com/hu/receptek/9180696-edes-savanyu-csirkemell-sult-sze...
https://cookpad.com/hu/receptek/7014745-sved-%F0%9F%87%B8%F0%9F%87%AA-to...

Bella Domenica
Bella Domenica Fri, 2018-06-01 10:31

Kedves Márti,
nem hiányzik belőle a zöldség és sárgarépa?
Nekem az új borsóleves az új zöldségekkel, zölddel főtt eddig.

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2018-06-01 21:41

Kedvves Bella,

ez izles kerdese. Termeszetesen lehet fözni zöldsegekkel is, en a primör borso izet igy tudom a legjobban kielvezni.
Üdvözlettel, Marti

witch
witch / witch Fri, 2015-06-26 22:08

Kedves Marti!

Elkeszitettem csirke aprolekkal es libazsirral, hat ez valami mennyei! :o) Foztem bele egy kis gyenge vajgaluskat, mert a lanykam szivesebben eszi ugy, ha van benne.
A piacon nem volt sikeres a borso vadaszat, sajnos ugyan azokat a hejakat aruljak, mint a boltokban. Viszont az egyikben van finom, zsenge es edes fagyasztott, igy azzal is tokeletes lett. Koszonom a finom receptet, szep hetveget!

L♥ve, witch

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2015-06-27 11:16

Draga Witch,

most latom, hogy mar irtal, elnezest, hogy nem valaszoltam, nem vettem eszre! Örülök nagyon, hogy izlett, szerintem is mennyei, ilyet tenyleg csak idenyben, egy evben egyszer lehet enni.

Kepzeld unokam született, egy cuki pici Laura! Irto boldog vagyok!

Puszi, Marti

witch
witch / witch Sat, 2015-06-27 13:03

Semmi baj kedves Marti! :o)

Gratulalok a kis unokahoz, nagyon edes neve van es a nagyit elnezve, biztos aranyos is. :)

L♥ve, witch

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2015-06-27 18:02

Köszönöm szepen! Igen aranyos, de... azert mert a lanyom is nagyon aranyos! :)

Puszi, Marti

witch
witch / witch Sat, 2015-06-27 18:12

Ez magatol ertedodik, de Ot meg nem lattam, szoval csak Te voltal az osszehasonlitasi alap. :o)

L♥ve, witch

witch
witch / witch Sat, 2015-05-30 13:43

Kedves Marti!

A borsolevest en habarassal suritem, de a Te valtozatod is nagyon jol hangzik! Feltetlen kiprobalom. A csulok nem fustolt, igaz?
A husos resze valoszinuleg a pacal porkoltbe kerult. :o)

L♥ve, witch

266
zöldborsó 60 dkg
sertéscsont 50 dkg
petrezselyem 1 csokor
ételízesítő 1.5 ek
0 ízlés szerint
víz 2 l
vaj 3 dkg
finomliszt 1.5 evőkanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint