Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsenge zöldborsóleves répával és csipetkével

Zsenge zöldborsóleves répával és csipetkével
Zsenge zöldborsóleves répával és csipetkével
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertünkben most szedegetjük a sok-sok zöldborsót, és általában mindig amit készítek belőle elsőnek, az a leves. A zsenge héját is bele szoktam főzni, nagyon jó ízt ad pluszban. A sárgarépánk még nem szedhető, ezért a kedvenc zöldségesemnél (nála a legtöbb zöldség-gyümölcs primőr) vásároltam szép új kis sárgarépákat, gondoltam kiegészítem vele a zöldborsólevesem. Ha nincs kertünk és nem termesztünk, akkor most szezonban a zöldségeseknél (jól körül nézve) finom, friss hüvelyes zöldborsót lehet kapni.

hozzávalók / 3 adag

A leveshez

A csipetkéhez

ajánlat

Konzerv zöldborsóból is el lehet készíteni, de azt csak a rántás elkészítése, és lével való felengedése után tesszük hozzá, úgy is finom. Sokféleképpen lehet variálni különböző zöldségekkel, vagy esetleg csirkeaprólékkal, de az már nem zöldborsóleves. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A friss, gyenge zöldborsót és répát nem kell megfőzni, csak vágott zöldpetrezselyemmel zsírban megpárolni.( A zsíradék lehet olaj is, természetesen ízlés dolga.)
  2. Miután megpároltuk (kb.10 perc) meghintjük liszttel, és a csontlével vagy vízzel feleresztjük. Ha vízzel, akkor 1 kanál ételízesítőt teszünk hozzá.
  3. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk.
  4. A csipetkét elkészítjük közben: A lisztet és a tojást összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk és ebből lisztes kézzel nagyon apró, kis darabokat csipegetünk.
  5. A forró levesbe a kész csipetkéből egy jó maréknyit teszünk, és belefőzzük. Akkor van kész, ha feljönnek a leves tetejére, ez kb. 5 perc. A maradék csipetkét szellős, hűvös helyre eltesszük. Gulyáslevesbe, paradicsomlevesbe máskor fel lehet használni.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 596
elküldve: 8
receptkönyvben: 100
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cukorborsóleves, petrezselymes zöldborsóleves, csipetkés zöldborsóleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

443
zöldborsó 40 dkg
sárgarépa 5 kis db
petrezselyem 1 csokor
sertészsír 3 dkg
finomliszt 3 dkg
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
alaplé 1 l
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg