Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsenge zöldségleves petrezselymes daragaluskával

Zsenge zöldségleves petrezselymes daragaluskával
Zsenge zöldségleves petrezselymes daragaluskával
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, tartalmas leves frissen szedett, zsenge zöldségekből.

hozzávalók / 4 adag

Leveshez

Daragaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót kifejtjük, a sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk.
  2. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a zöldségeket, megszórjuk az apróra vágott zellerrel, az ételízesítővel, ízlés szerint sóval, és 10 percig pároljuk.
  3. Ezután felöntjük a vízzel, és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  4. Ezalatt elkészítjük a daragaluskát. A tojást felverjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, egy csipet sót és a búzadarát. Alaposan összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy a dara megszívja magát.
  5. Amikor a zöldségek megpuhultak, a galuskát teáskanállal a levesbe szaggatjuk, 5 percig főzzük, majd lefedve állni hagyjuk egy kicsit.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 186
elküldve: 7
receptkönyvben: 191
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsóleves zöldségekkel, zöldségleves grízgaluskával, borsós zöldségleves daragaluskával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eszterrbee benko15
eszterrbee benko15 Mon, 2019-07-01 16:11

A cukorborsót hogyan, milyen formában kell hozzáadni? A képen és a receptben sincs. Ellenben sima zöldborsó... ami meg a képeken van, a hozzávalók közt nincs... Szeretnék valami cukorborsós receptet találni, de elég katyvasz az összes... Fura, hogy ezeket jóváhagyják ilyen összevissza

114
sárgarépa 2 közepes db
zöldborsó 10 dkg
zellerlevél 1 db
fokhagyma 1 gerezd
ételízesítő 2 teáskanál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 1 l
tojás 1 db
búzadara 4 evőkanál
1 csipet
petrezselyem 1 szál