Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó golyó Gabinéni konyhájából

Zserbó golyó Gabinéni konyhájából
Zserbó golyó Gabinéni konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Látványos, ugyanakkor percek alatt elkészíthető, sütés nélküli édesség, amelynek nem árt, ha 1-2 napig a hűtőben áll, így igazi vendégváró nassolni való (főleg felnőtteknek, mert ha jót akarunk, akkor rumot teszünk bele, nem aromát).

hozzávalók / 6 adag

A golyóhoz

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt sárgabarackot késes robotgéppel apróra daráljuk.
  2. Ráöntjük a fél deci rumot, és hagyjuk kb. egy fél órát, hogy felszívja (ha szükséges, ezután még önthetünk rá egy keveset).
  3. A darált diót közben elkeverjük 2-3 evőkanál porcukorral (ha készítettünk cukrozott narancshéjat, akkor a forgatásából megmaradt narancsos cukrot erre kiválóan fel tudjuk használni), és összegyúrjuk a beáztatott sárgabarackkal.
  4. Ha összeállt a massza, egy kávéskanál segítségével formázzunk belőle kb. egyforma méretű golyókat.
  5. Vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét pár evőkanál olajjal, majd mártogassuk bele a golyókat. Egy sütőpapíros tálcára szedjük ki, ha nagyjából lecsöpögtek máris rakhatjuk ŐKET kisméretű muffin papírba.
  6. Tegyük hűtőbe, és pár óra múlva (vagy másnap reggel) néhány kocka megolvasztott fehércsokiból egy fogpiszkáló segítségével rajzoljunk rá tetszés szerinti mintát. (Én a legegyszerűbb mintát szoktam rátenni, 3-4 egymás mellé húzott vonalat. Ez is nagyon mutatós, de akinek több a kézügyessége és van ideje, az cifrázhatja...) Fogyasztásig tároljuk hűtőben!
  7. Ebből a mennyiségből kb. 35-40 db szokott lenni.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 224
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabinéni

Mióta szakács: 2015.12.20.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós golyó, zserbós desszertgolyó, csokis rumos diós golyó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

560
aszalt sárgabarack 20 dkg
dió 20 dkg
rum 50 ml
porcukor 3 ek
napraforgó olaj 4 ek
étcsokoládé 15 dkg
fehér csokoládé 5 dkg