Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó Judit konyhájából

Zserbó Judit konyhájából
Zserbó Judit konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy örök klasszikus, imádom.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt elkeverjük a tejföllel.
  2. A lisztet, a cukrot és a sót összevegyítjük, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, majd a tojás és az élesztős tejföl hozzáadásával alaposan összegyúrjuk. (Ha száraz lenne, adjunk még hozzá tejfölt.)
  3. A tésztát 3 részre osztjuk, és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
  4. Egy tepsit (kb. 25x35 cm) kizsírozunk, lisztezünk.
  5. Kinyújtjuk az első tésztagombócot, majd a tepsibe fektetjük. Megkenjük a lekvár felével, és rászórjuk a cukros dió felét, ráhelyezzük a második tésztalapot, majd ezt is megkenjük lekvárral, és rászórjuk a cukros diót. Betakarjuk a harmadik tésztalappal, kissé lenyomkodjuk, és pár helyen villával megszurkáljuk.
  6. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük, azután előmelegített 180 °C-on aranyszínűre sütjük.
  7. Ha kihűlt a zserbó, bevonjuk a mázzal.

Töltelék

  1. A baracklekvárt jól kikeverjük, a diót és a cukrot összekeverjük.

Máz

  1. A mázhoz felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaóval elkevert porcukrot és annyi forró vizet, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 141 152
elküldve: 19
receptkönyvben: 548
elkészítve: 46/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós zserbó, gerbeaud, Gerbaud szelet, zserbó szelet, diós-lekváros szelet csokimázzal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1245
finomliszt 45 dkg
cukor 6 dkg
sertészsír 10 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 1 db
friss élesztő 2 dkg
1 kávéskanál
tejföl 1 dl
dió 25 dkg
cukor 10 dkg
sárgabaracklekvár 30 dkg
porcukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaj 3 dkg
víz 3 ek