Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó nyalókák

Zserbó nyalókák
Zserbó nyalókák
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túl a látványon, a könnyű fogyaszthatóság és a pálcikák varázsa az ami magával ragadja a cake popokban az embereket. Én is kipróbáltam, mondanom sem kell, hogy mintás verzióban. Amellett hogy a desszertasztalon igazán mutatós egy csokorba helyezve a sok mintás nyalóka, a maradék csokoládé koronggal díszíthetjük a többi édességet, tortát is, így egységben marad az összes desszert. 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A megmaradt étcsokoládéból apró halmokat helyezek a megmaradt mintákra, ezekből kis mintás korongok készülnek, amiket bármikor felhasználhatunk dekoráláshoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Diódarálón ledarálunk 15 dkg diót és 15 dkg győri teljes kiőrlésű mézes kekszet, illetve kandírozott narancshéjat/aszalt sárgabarackot.
  2. A darálékhoz hozzáteszünk a kandírozott narancs sziruplevéből (ez elhagyható), illetve annyi sárgabaracklekvárt, amivel formázható masszává áll össze.
  3. Ekkor golyókat formázunk belőlük és szilikonos sütőpapírra helyezzük őket.
  4. Majd egy lapos eszközzel fasírt formává összenyomjuk a gömböket és behelyezzük a hűtőbe a tálcát.
  5. Fehér csokoládét temperálunk. Egy sík tálcán szilikonos sütőpapírt helyezünk el, és erre téve a sablont egy habkártya segítségével áthúzzuk a csokoládét, majd határozott mozdulattal fölemeljük a sablont. Annyi mintát helyezünk el a sütőpapírra, ahány cake popot szeretnénk.
  6. A maradék fehér csokoládéba nyalókapálcát szúrunk, és a hűtőből elővett "fasírtokba" nyomjuk. Mire a végére érünk, meg is szilárdul a csokoládé, fixálva a nyelet a töltelékbe.
  7. Elővesszük a hűtőből a mintákkal ellátott sütőpapírt. Étcsokoládét temperálunk. Megfogjuk az egyik "nyeles halmot", bemártjuk a csokiba, és rátesszük egy mintára - ezen fog megszáradni. Mindegyikkel ezt tesszük. Hűlés közben a minta csokija összeáll a csokiburokkal, és szép sík felületet alkotnak, szerintem nagyon mutatós.
  8. Néhány óra múlva leemelhetjük a sütőpapírról a nyalókákat, és egy pohárba helyezhetjük őket mintával fölfelé. Egyszerűsége ellenére nagyon finom, hamar fogy!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 345
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szekelyanna

Mióta szakács: 2013.03.10.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zserbós cake pop, zserbós sütinyalóka, diós-barackos sütinyalóka

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

454
dió 15 dkg
keksz 15 dkg
kandírozott narancshéj 5 dkg
sárgabarackdzsem 4 ek
étcsokoládé 20 dkg
fehér csokoládé 10 dkg