Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó-palacsinta

Zserbó-palacsinta
Zserbó-palacsinta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi zserbó ihlette recept. Hasonlóval találkoztam már, a dióval és csokival rétegezve, de én ezeket 'beépítettem' a palacsintatésztába. Kicsi gyerekeknek kevesebb lehetősége van maszatolni, de mégis minden íz megvan. Persze a csokibevonat miatt aztán mégsem úsztam meg a takarítást... 

hozzávalók / 4 adag

tészta

töltelék

bevonás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a palacsintatésztát. Kézi habverővel keverjük el a tojást, tejet, cukrot, sót és olajat. Majd adjuk hozzá a lisztet és a darált diót, végül a szódavizet.
  2. Gőz fölött olvasszuk meg az étcsokit, és a felét keverjük hozzá a palacsintatésztához.
  3. Süssük ki a palacsintákat, rétegezzük 1-1 evőkanál lekvárral elválasztva. (Én vörösáfonya lekvárt használtam, de a barackkal nyilván még 'zserbósabb'.)
  4. A maradék étcsokit keverjük össze a tejszínnel, és vonjuk be vele a tortát. (Majd a csokis edényt adjuk pl a gyerekeknek "előmosásra". Ezt a lépést végezheti persze maga a szakács is, de én nem vagyok elég gyors.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 573
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Americana

Mióta szakács: 2016.01.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karácsonyi zserbó torta, zserbós palacsintatorta, diós-csokis lekváros palacsintarakottas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

654
tojás 2 db
tej 2 dl
cukor 1 ek
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 15 dkg
dió 7 dkg
szódavíz 2 dl
étcsokoládé 5 dkg
lekvár/ dzsem 10 ek
étcsokoládé 5 dkg
habtejszín 0.5 dl