Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó-pite falatkák

Zserbó-pite falatkák
Zserbó-pite falatkák
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor írtam már, hogy szeretjük a diós dolgok mindenféle változatát. Most  " Ő " volt soron. Valami mesésen finom pite, legalább olyan finom, mint a nagy testvére. Ízvilágát egy az egyben visszaadja, viszont jóval egyszerűbb az elkészítése.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Töltelék

Teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Összekeverjük a lisztet a cukorral és a sóval. A hideg vajat beledaraboljuk, majd a tejszínt és a tojássárgáját hozzáadva összedolgozzuk. Igyekezve csináljuk, hogy ne melegedjen át a tészta. Folpackba csomagolva 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Ha pihent, kinyújtjuk, majd sütőtapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe tesszük. (Én rögtön a sütőpapíron szoktam nyújtani, mert úgy könnyebb a tepsibe tenni.) Villával néhány helyen megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig elősütjük.
  3. Az idő elteltével a sütőből kivett tésztát megkenjük a lekvárral, ráterítjük a diós krémet, egyenletesen rászórjuk a reszelt csokoládét/csokicseppet is. Majd a 180 fokos sütőben további 20 percig sütjük.
  4. Ha teljesen kihűlt a sütemény, az olvasztott csokoládét rásimítjuk a tetejére. Amikor megdermedt rajta a csokoládé, forró vízbe mártott késsel (persze töröljük meg) felszeleteljük a süteményt guszta falatkákra (nálam 2 cm x 5 cm-es szeletkék).

Töltelék

  1. A tojásokat, a tojásfehérjét összekeverjük a cukrokkal, a sóval, (nem kell habosra, csak jól összekeverni egy kézi habverővel), majd hozzáadjuk a kakaós, darált diót, végül beledolgozzuk a rumot és a tejszínt is.

Teteje

  1. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét az olajjal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 118
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Diós, lekváros pite, Zserbó ízű pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

487
finomliszt 20 dkg
porcukor 1 púpozott ek
1 csipet
tojássárgája 1 db
növényi tejszín 1 ek
vaj 10 dkg
dió 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
1 csipet
cukor 4 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 2 db
tojásfehérje 1 db
rum 2 teáskanál
növényi tejszín 1 ek
étcsokoládé 3 dkg
sárgabaracklekvár 15 dkg
étcsokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek