Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó pohárkrém

Zserbó pohárkrém
Zserbó pohárkrém
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs kedved sütit sütni, készítsd el a zserbót pohárkrém formájában az ünnepi asztalra. Boldog karácsonyt!

hozzávalók / 6 adag

Kekszréteg

Krém

Lekvár

ajánlat

Gyorsan elkészíthető, könnyű recept, kezdők is próbálkozhatnak vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

A kekszréteg és a krém elkészítése

  1. A diót lepirítjuk szárazon (egy picit hagyunk belőle a díszítéshez), hogy még finomabb íze legyen, majd a keksszel és a porcukorral összedaráljuk.
  2. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk cukorral és rummal (ebből is hagyhatunk egy keveset a díszítéshez), majd a felvert tejszínhabhoz forgatjuk (ebből is hagyhatunk egy keveset a díszítéshez).

A pohárkrém összeállítása

  1. A kekszréteggel kezdünk, majd mehet rá egy pár kanál lekvár, végül a csokikrém, és ezt még 1-2-szer megismételjük, a pohár méretétől függően.
  2. Díszítünk: habbal, pirított dióval és csokiöntettel. Tálalás előtt egy-két órát hűtsük be!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 14 095
elküldve: 4
receptkönyvben: 178
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zserbókrém, habos zserbó, zserbó pohárban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

649
háztartási keksz 100 g
dió 100 g
porcukor 1 ek
habtejszín 4 dl
étcsokoládé 10 dkg
cukor 5 dkg
rum 20 ml
sárgabaracklekvár 300 g