Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó ünnepekre 5. - ribizlilekvárral

Zserbó ünnepekre 5. - ribizlilekvárral
Zserbó ünnepekre 5. - ribizlilekvárral
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család egyik kedvenc sütije. Ünnepekre elkészíthetjük akár egy héttel előbb is, csak jól el kell dugni, mert hamar elfogy.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

ajánlat

A megadott mennyiség egy gáztepsire vonatkozik. A dióhoz én nem szoktam cukrot tenni, a lekvár édessége elegendő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe tegyük a cukrot, és az élesztőt futtassuk fel.
  2. A lisztet a margarinnal, csipet sóval és a sütőporral vegyítsük el.
  3. A margarinos lisztbe mélyedést készítünk, amelybe a felfutott élesztőt és a tojást tesszü. Rugalmas tésztát kapunk, amelyet három egyforma cipóra osztunk.
  4. Az első cipót tepsiméretre sodorjuk, beletesszük a tepsibe, majd a lekvár felével egyenletesen megkenjük. A lekvárra a darált dió felét egyenletesen ráhintjük, majd a következő cipót is kisodorjuk, és kenjük, hintjük.
  5. A harmadik cipóból sodort lappal befedjük, és villával sűrűn megszurkáljuk.
  6. Fél órai pihentetés után 180 fokra előmelegített sütőben kezdjük sütni légkeverés nélkül, majd mikor kezd színeződni, visszavesszük 160 fokra, és légkeveréssel sütjük tovább, amig szép zsemleszínű lesz.
  7. Kihűlés után a tortabevonót felolvasztjuk, és szétterítjük egyenletesen a tetején. Ha a bevonat meghűlt, megszórjuk a tortadarával.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 400 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 098
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

pezo

Mióta szakács: 2009.12.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

színes, vidám zserbó, ribizlis zserbószelet, zserbó ribizlilekvárral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

655
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tojás 1 db
cukor 5 dkg
élesztő 2.5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tej 1 dl
1 csipet
ribizlidzsem 25 dkg
dió 30 dkg
tortabevonó 20 dkg
színes cukorka 2 ek