Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbós palacsintatorta

Zserbós palacsintatorta
Zserbós palacsintatorta
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a zserbót. Desszertnek bármikor elkészíthetjük, ha megéhezünk egy kis zserbóra vagy egy kis palacsintára...

hozzávalók / 10 adag

A palacsinták megsütése és megtöltése

Tetejére

ajánlat

Ez a zserbós palacsintatorta szinte ugyanolyan finom, mint a zserbó, de nem kell a sütőt bekapcsolni. Ezért nyáron, ha megéhezünk zserbóra, vagy csak valamilyen édességre, ajánlatos ilyet készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

A palacsinták megsütése és megtöltése

  1. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, s kb. fél órára a hűtőbe tesszük, de lehet pár órával előtte is, ha van időnk rá.
  2. A diót ledaráljuk és összekeverjük a kristálycukorral.
  3. Mielőtt elkezdjük sütni a palacsintákat, előtte kikészítjük a cukros-diót, a baracklekvárt, s egy nagyobb lapos tányért, amire majd rakosgatjuk a palacsintákat, s azon töltögetjük lekvárral és cukros-dióval.
  4. Ezután elkezdjük sütni a palacsintákat. A lapos tányérra helyezzük az első palacsintát. Amíg a második sül, addig ezt a palacsintát megkenjük 1 lapos evőkanál lekvárral, s rászórunk egy púpos evőkanál cukros-diót.
  5. Ha megsült a következő palacsinta is, akkor azt erre a diós-cukorra rakjuk, majd azt is megkenjük lekvárral, és megszórjuk cukros-dióval. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a palacsinta tészta.
  6. Ha elfogyott a palacsintatészta, akkor az utolsó palacsintát még megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros-dióval, s berakjuk a hűtőbe, hogy kihűljön.
  7. Amíg hűl, addig elkészítjük a csokimázat.

Tetejére

  1. 1 tábla csokit apró kockákra összetördelünk, belerakunk 1 evőkanálnyi olajat, s mikró közepes fokozatán felmelegítjük.
  2. Ha felolvadt a csoki, akkor villával jól elkeverjük. Ezután kivesszük a hűtőből a palacsinta-tortát, s a tetejére csurgatjuk a csokit, majd szépen elsimítjuk rajta. Ha marad csoki, akkor még az oldalára is kenünk belőle.
  3. Utána újra hűtőbe rakjuk, hogy a tetején a csokimáz megdermedjen. Kb. 20-30 perc múlva kivesszük a hűtőből (s ha van fehér csokink, akkor azzal kidíszítjük, de ez nem fontos).
  4. Utána szeleteljük, és tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 772
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

rakott palacsinta lekvárral és dióval, diós-lekváros palacsintatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

620
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
tej 3 dl
ásványvíz 3 dl
1 késhegynyi
sárgabaracklekvár 40 dkg
dió 30 dkg
cukor 10 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
olívaolaj 1 ek