Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsidó tojás 2.

Zsidó tojás 2.
Zsidó tojás 2.
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban rengetegszer ettünk ilyet, és tegnap este ezt készítettem a páromnak. Igaz nem volt itthon lilahagyma. Remélem másnak is ízleni fog.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Pirítóshoz, reggelire, vacsorára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük. 
  2. Eközben felaprítjuk a hagymát.
  3. A megpucolt tojásokat villával egyenként apróra összetörjük egy tálban.
  4. Hozzáadjuk a margarint, ami a meleg tojásoktól megolvad, így könnyebb keverni.
  5. A végén ízesítjük a fűszerekkel és ízlés szerint a majonézzel. 
  6. Azonnal is fogyasztható, de ha hagyjuk egy kicsit a hűtőben állni, jobban összeérnek az ízek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 52 837
elküldve: 9
receptkönyvben: 457
elkészítve: 28/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Bridget

Mióta szakács: 2010.09.01.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
konyha: zsidó
adag: 3 főre
alkalom: hanuka

egyéb elnevezések

hagymás tojáskrém

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tuncsi77
tuncsi77 Tue, 2010-09-28 17:08

Sziasztok!
Én úgy csináltam meg tegnap este ahogy leírtad!El kell,hogy mondjam fenséges lett!Ma este megint meg kell csinálnom a fiaimnak!Régen az óvodában a tojáskrémes kenyér volt a kedvencem, és idáig ez a krém hasonlít a legjobban hozzá!Köszönöm szépen!

pbirgit
Bridget / pbirgit Tue, 2010-09-28 17:11

Szia Tuncsi77!!!

Juj nagyon örülök, hogy ízlett!
Jó ízlése van a fiadnak!:D:D
Szép napot!

Brigi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-09-13 22:54

Egyet kell, hogy értsek modosa-val, zsidó-tojás nincs libazsír nélkül, elengedhetetlen az ízhatáshoz, sőt régebben csirkemájat is pirítottak bele, mennyei így elkészítve. Sőt a hőmérséklete sem mindegy, az ízei szobahőmérsékleten jönnek a legjobban ki, ennek talán a libazsírhoz lehet köze. Egyébként, isteni eledel!

pooczane.ildiko
pooczane.ildiko Mon, 2010-09-13 21:43

De mi a jófene a 4ex1?
1.) nem tudok angolul
2.) nem tudok netül
(eddig azt hittem)
3.) öreg vagyok (49, de letagadom!)
Tök jó veled beszélgetni!

pooczane.ildiko
pooczane.ildiko Mon, 2010-09-13 21:31

:) Örülök, hogy nem kritikaként fogtad fel, csak ötletként ajánlom. Ez a jó ebben az oldalben nem? Sok ötlet sokra megy. Tök jó tippeket kaphat az ember, amit aztán továbbgondol. Szia: Ildi

pbirgit
Bridget / pbirgit Mon, 2010-09-13 21:33

Ildi!

Abszolút nem vettem kritikának! SŐT...:D
Ui: Imádom ezt az oldalt!

Szép estét!4ex1

pooczane.ildiko
pooczane.ildiko Mon, 2010-09-13 21:02

Kedves Brigi!
Mi a transzzsírok miatt majonézt és margarint nem használunk, de teavajjal és/vagy tejföllel is jó. Hagyma helyett tavasszal finom snidlinggel (metélőhagyma), ízlés szerint kevés őrölt borssal is készíthetjük. Mindenkinek ajánlom így vagy úgy az elkészítését! Örülök, hogy feltetted a receptet, variálja mindenki a család szájaíze szerint. Pussz: Ildike

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-09-13 19:42

Kedves Anikó!!
A cikknek az első sora elárul mindent, vagyis ahány ház annyi szokás! Van ahol így, van ahol úgy készítik!! És mind a két megoldás finom lehet! Még nem próbáltam de nagyon tetszik mert egyszerű!! Kollégisták is könnyen elkészítik... :)

pbirgit
Bridget / pbirgit Mon, 2010-09-13 21:01

Kedves QdARC7!

Majd írd meg hogy ízlett a kollégistáknak!
Megmondom őszintén hogy én kiskanállal eszem (kenyér nélkül):D:D

Szép estét!

modosa
modosa / modosa Mon, 2010-09-13 17:23

Kedves Bridget! Előre kérlek, hogy ne haragudj rám, de ennek a receptnek annyi köze van az eredetihez, mint vakondnak az aerodinamikához. Nem kétlem, hogy finom így is, de ha a majonéz nem is, a margarin végképp kiverte nálam a biztosítékot! Ha valami nem kell a zsidó tojásba, akkor ez a két alapanyag biztosan az. Az autentikus verzió mustárral és libazsírral készül, ha nekem nem hiszed el, kukkants be ide http://www.fuszereslelek.hu/2007/04/zsid-tojs.html, itt elolvashatod ennek a finomságnak az igaz történetét . Szeretettel, Anikó

julcs09
julcs09 Sun, 2010-10-03 06:41

Sziasztok.Nekem igazából a kaszinó tojás töltelékéhez hasonlít, fehérje nélkül persze, de ahogy az egyik linkben is olvashattuk ahány ház annyi szokás... Egyébként most elkészítem reggelire:)

pbirgit
Bridget / pbirgit Mon, 2010-09-13 19:28

Kedves Anikó!

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet az igazi zsidótojásra, de megmondom Neked őszintén, hogy gyerekkorom óta ezen a néven fut ez a tojáskrém a családomban!
És nem haragszom!:D

Brigi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2010-09-13 14:48

Szia Bridget! Ez számomra nagyon ismerős szendvicskrém, ui. mi hasonlóképp készítettük gyerekkoromban, csak mi tettünk bele tömlős campingsajtot is és melegszendvicsként ettük. Próbáljátok ki így is, ha gondolod! Üdv:"makkermanó"!

206
tojás 6 db
lila hagyma 0.5 közepes fej
margarin 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majonéz 2 ek