Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsírban sült hagymás csirkemáj

Zsírban sült hagymás csirkemáj
Zsírban sült hagymás csirkemáj
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik legfinomabb kence kenyérre, amit valaha ettem! Baráti társaságból származik a recept, kézről kézre járt. Egyszerű elkészíteni, és sokáig eláll.

Remek reggelire, összejövetelekre, de egy csinos csatos üvegben ajándékként is biztos sikerünk lesz vele. :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Lila hagymával a legfinomabb. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk csíkokra a vöröshagymát. A májat mossuk meg, tisztítjuk meg az inas részektől, és vágjuk negyedekre. Ha belefér, áztassuk tejbe egy éjszakára, de nem tragédia, ha nincs rá idő.
  2. Olvasszuk fel a libazsírt, és tegyük bele a csíkokra vágott vöröshagymát. 5-10 percig süssük, majd tegyük bele a májat és 4 gerezd aprított fokhagymát.
  3. Kb. 20 percig hagyjuk rotyogni kis lángon.
  4. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a maradék 1 gerezd zúzott fokhagymát, és tetszés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A végén krumplinyomóval törjük össze tetszés szerint. Aki jobban szereti, egyben is hagyhatja a májat, de könnyebben kenhető, ha összetörjük.
  6. Töltsük zárható tetejű üvegekbe, hogy a zsír ellepje a májat mindenhol. Kamrában is eláll sokáig, de miután megbontjuk, mindenképp hűtőben tároljuk.
  7. Kenyérre kenve lila hagymával, paprikával, uborkával, paradicsommal vagy savanyúsággal fogyasszuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 29 248
elküldve: 1
receptkönyvben: 145
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi gasztroajándék
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zsírban sült máj, libazsíros csirkemáj, hagymás csirkemáj

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kitsune
Kitsune Mon, 2017-05-01 22:36

Teletoltam ezúttal friss petrezselyemmel és sütöttem hozzá szódás kenyeret. Alig várom, hogy kihűljön :)

Bödösbanya
Bödösbanya Mon, 2016-01-04 20:52

Nagyon finom, és gyorsan kész van! Jó néha egy kis változatosság, feldobja a már unalmassá vált hideg vacsorákat (reggeliket)!

topjoker
topjoker Thu, 2015-11-12 23:04

Nagyon finom ,és különleges,ez a nem mindennapi hagymás máj.Köszönöm.

652
libazsír 500 g
csirkemáj 500 g
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint