Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsírban sült máj

Zsírban sült máj
Zsírban sült máj
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerestem valami felvágott helyettesítő, reggelire, vacsorára fogyasztható ételt. Telitalálat. Lilahagymával komoly függőséget okoz. Készíthető bármilyen szárnyas májból, és kacsa vagy libazsírral is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, feldaraboljuk kicsi, de nem túl apró darabokra. A zsírt sütőbe tehető edényben felolvasztjuk.
  2. A hagymákat megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
  3. A májat, a hagymákat, a majorannát és a borsot a zsírba tesszük. Az edényt lefedjük, és két órára 80 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  4. A két óra leteltével a fedőt levesszük, a májat megsózzuk, és átkeverjük.
  5. Kisebb üvegekbe, vagy zárható tetejű dobozokba tesszük úgy, hogy a zsír mindenhol ellepje a májat, kihűtjük. Hűvös helyen, felbontás után pedig hűtőben tároljuk.
  • sütési hőfok: 80°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 108
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

hagymás sült máj, majorannás zsírban sült máj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1298
csirkemáj 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
sertészsír 50 dkg
majoranna 1 kk
fekete bors 0.5 kk
1 kk