Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsírban sült párnácskák

Zsírban sült párnácskák
Zsírban sült párnácskák
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer úgy jártam, hogy nem volt otthon tojásom, még internetem se volt. Körbenéztem a sütis könyveim közt, hátha van olyan, amihez nem kell, és a többi hozzávaló is legyen itthon. Egy barnás-sárgás dédnagyanyám receptesfüzetében leltem erre. 20 perc alatt sütéssel együtt kész, és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha gyorsan akarsz finomat enni, vagy hirtelen vendégek jönnek, ezt nagyon tudom ajánlani. Hidd el megdicsérnek, hogy ilyen hamar egy ilyen finom sütit leteszel elébük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a 6 dkg cukort, vaníliás cukrot, a sót és a tejet, valamint egy kevés liszttel elkevert sütőport tésztává gyúrunk, jól kidolgozzuk.
  2. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egyforma kockákra (én most téglalapra vágtam) vágjuk, majd forró olajban/zsírban világosra sütjük.
  3. Megszórjuk porcukorral, és még melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 654
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

kinguci1983

Mióta szakács: 2012.06.27.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes párna, natúr párnácska, extra gyors süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szuszka
Szuszka Sun, 2012-07-29 16:08

Ez a recept nagyon jó!Mindenki aki akar egy jó fánkot enni ami nem tocsog az
olajban s nem kell hozzá egy csomó tojás meg ami vele járó pepecselés.....
Köszönöm Zsuzsi

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Sun, 2012-07-29 16:26

Szia!
Köszönöm szépen. Igen én is nagyon meglepődtem az ízén mikor először csináltam, mert nem volt még elkészítve nálunk előtte. Bár én már a fánkkal se pepecselek van fent róla receptem lesd meg. Amúgy nagyon szívesen épp szemezgetek még ebből a könyvből most egy szilvás lepényt néztem ki majd az is felkerül :D Ja maga recept szerintem is tök jó, mert hamar kész van és nem sok minden kell hozzá, viszont valamelyik nap is megcsináltam kevesebb jön ki belőle mint a rendes fánkból, direkt fánkszaggatóval csináltam hogy megszámoljam. De a gyorsasága kárpótol érte.

Szuszka
Szuszka Sun, 2012-07-29 16:41

Szia!
Anyukám csinált nekünk kiskoromban csöröge fánkot aminek ilyesmi íze volt.
Annak a receptje sokkal bonyolultabb fél kiló liszthez 6 tojás sárgája stb....
Ez a recept nagyon szuper mert kb 15-20 perc s eheted is a fincsi fánkot!!!
Nekem ez nagyon ízlik.Még egyszer köszönöm.Természetesen kíváncsian várom a többi receptet.
Zsuzsi

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Sun, 2012-07-29 20:56

Szia!
Vannak már fent szemezgess :D ! És köszönöm szépen a dícséretet, megvallom őszintén nagyon jól esik.

1944
tej 4 dl
finomliszt 50 dkg
1 csipet
cukor 6 dkg
sütőpor 1 csomag
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 7 dl