Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsírjában konfitált kacsamell házi kéksajtból készült szarvasgombás mártással, grillezett zöld spárgával

Zsírjában konfitált kacsamell házi kéksajtból készült szarvasgombás mártással, grillezett zöld spárgával
Zsírjában konfitált kacsamell házi kéksajtból készült szarvasgombás mártással, grillezett zöld spárgával
hétvégi recept | szponzorált tartalom
300 perc / előkészület: 60 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Oláh Zoltán mesterséf most a tökéletes kacsamell készítésének titkát mutatja meg nektek, a csodás húshoz pedig csodás spárgát, és krémes kéksajtos mártást készít.

hozzávalók / 10 adag

Kacsamell

Kézműves kéksajtmártás

Zöld spárga

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamelleket 3 órára 5%-os sóoldatba tesszük (2 l víz, 10 dkg só). A vízből kivéve szárazra töröljük, bőrét apró kockákra bevágjuk. Majd a bőrös oldalával lefelé 2 percig sütjük, majd a másik oldalára fordítva ezt a folyamatot 1 percben ismételjük meg.
  2. Tűzálló tálba téve olvasztott kacsazsírból annyit öntünk rá, hogy ellepje a kacsamelleket. Egy kávéskanál sóval ízesítjük, belehelyezünk 4-5 szál kakukkfüvet, friss borókabogyót. A félbevágott hagymákat, fokhagymafejet egy pici zsírban a serpenyőben lepirítjuk, majd pirítási felülettel a kacsamellek mellé zsírba tesszük. Előmelegített 90 fokos sütőben 4-6 órát konfitáljuk. Az időintervallum a kacsahús minőségétől függ. Ha a hús megpuhult, tálalás előtt hőálló tálba tesszük, és grillező programon 2-3 perc alatt ropogósra sütjük.
  3. A lereszelt szarvasgombát vagy a szarvasgombakrémet egy kanál írózott vajon meleg lábasban megfuttatjuk, majd ráhelyezzük a vékony karikára vágott póréhagymát, fokhagymát, felöntjük 2 dl borral, felmelegítjük, majd tejszínt is az alaphoz öntjük. Belemorzsoljuk a kéksajtot, folyamatos kevergetés mellett alacsony hőfokon a sajtot elolvasztjuk. Rúdmixerrel a mártást selymesre turmixoljuk.
  4. A zöld spárgákat vízben áztatjuk, megmossuk. Fás végeit levágjuk, írózott vajjal meglocsoljuk, forró grill lapon pár perc alatt körbesütjük. Sütés után tányérra tesszük, majd mellé tálaljuk a kéksajtmártást és a kacsamellet.
  • sütési hőfok: 90°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 830
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Castellum Hotel Hollókő****

Mióta szakács: 2019.05.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

konfitált kacsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1874
kacsamell 10 db
kacsazsír 100 dkg
kakukkfű 1 csokor
borókabogyó 3 db
fokhagyma 1 fej
vöröshagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
kéksajt 50 dkg
szarvasgomba 3 dkg
főzőtejszín 10 dl
fehérbor 2 dl
póréhagyma 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
zöldspárga 2 kg
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint