Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsírral sült kenyér

Zsírral sült kenyér
Zsírral sült kenyér
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elfogyott az öregtésztám (korábban megkelesztett érett tészta, amit a hűtőben tartok és kenyérsütéshez használok), de elfogyott a kenyerünk is, ezért nélküle kezdtem a dagasztáshoz. Nem olyan volt az állaga, mivel hiányzott az öregtészta, ezért gyorsan beledobtam az üstbe 3 ek-nyi kacsazsírt, és tovább dagasztottam. A végeredmény egy kívül ropogós, belül végtelenül lágy barna, nagyon finom kenyér lett. Meg is fogom ismételni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Rácson hagyjuk kihűlni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 dl langyos melaszos vízen a 2 dkg élesztőt felfuttatjuk, kenyérsütő üstjébe tesszük, hozzáadjuk a rozskovászt, joghurtot, sikért, liszteket, végül a sót és a zsírt (nem kell felolvasztani), 20 percig dagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
  2. Ha megkelt, gyúródeszkára borítjuk, 3 részre osztjuk, átgyúrjuk, hosszúkás formára alakítjuk, bagettformába helyezzük, vagy csak úgy tepsibe, lespricceljük langyos vízpermettel, megszórjuk szezámmaggal, bevagdaljuk a tetejét, és még 20 percig kelesztjük.
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeverésen 15 percig, majd 180 fokra csökkentve a hőt további 5 percig sötjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x27 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 700
elküldve: 0
receptkönyvben: 109
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

bagett, kacsazsírral készült ételek, kenyérrecept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemgabi
nemgabi / nemgabi Thu, 2012-06-28 20:19

Ez a kenyér, kedves Évi néni, egyszerűen fantasztikus! Pedig most nem is volt itthon joghurtom, csak házi tejföl, így azzal készült. A férjem szerint olyan a tésztája, mint valami pogácsának. Természetesen kacsazsírral ettük :) Köszönet a receptért!
Üdv: Gabi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-06-29 12:10

Kedves Gabi!

Nagyon köszönöm az elismerő szavakat. Igazán hálás vagyok a sok visszajelzésedért. Ezek szerint hasonló az ízlésünk. Lesz még miről leveleznünk, csak azt ígérhetem. Jó étvágyat a kenyérhez. Jó hétvégét kívánok! Üdv: Évi néni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-03-01 15:30

Kedves Évi néni !
Ez nagyon guszta !Úgy beleharapnék vagy megkenném kacsa zsírral és aztán harapnék bele !
Köszönöm elmentettem !Üdv: Anci

592
rozsliszt 50 dkg
kenyérliszt BL80 30 dkg
melaszos nádcukor 1 teáskanál
kovász 2 dkg
2 tk
víz 2 dl
élesztő 2 dkg
sikér 1 tk
joghurt 3 dl
kacsazsír 3 ek
szezámmag 1 ek