Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsurek ahogy szépróza készíti

Zsurek ahogy szépróza készíti
Zsurek ahogy szépróza készíti
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lengyelországban ettem először zsureket, és azóta mondhatni a szerelmese lettem. Itt, Angliában a lengyel boltban lehet kapni készen zsurt, de a leírt módszerrel otthon én is készítettem, és tökéletesen működött, bár valóban kicsit macerás. 

A recept nem autentikus (ahogy a neve is mutatja), mivel nem fehér kolbásszal készült, tejföllel is behabartam, illetve nincs benne szárított gomba - de ettől függetlenül nagyon finom. 

hozzávalók / 6 adag

Zsur készítése-rozskovász

A leves készítése

ajánlat

Tálaljuk negyedekre vágott főtt tojással. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Zsur készítése-rozskovász

  1. A hozzávalókat összekeverjük fakanállal egy üvegtálban, és négy napra meleg helyre tesszük erjedni.

A leves készítése

  1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, a kolbászt, a felkarikázott zöldségeket és a fűszereket.
  3. Ha a répa megpuhult, hozzáöntünk a leveshez annyi zsurt, amennyivel elég savanyú lesz. Nem kell szűrni, csak a kenyérdarabot vegyük ki belőle. (Én készen vettet használtam, és fél litert használtam.)
  4. A tejfölt elkeverjük a liszttel.
  5. A levesből merünk a tejfölhöz, elkeverjük (hőkiegyenlítés), majd apránként, folyamatos keverés mellett visszaöntjük a levesbe.
  6. Felforraljuk, és kész is. Tálalás előtt távolítsuk el a szegfűborsot és a babérleveleket.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 763
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lengyel húsvéti kovászolt leves, lengyel leves, Żurek

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

307
víz 7.5 dl
rozskenyér 5 dkg
rozsliszt 4 csapott ek
fokhagyma 5 gerezd
1 késhegynyi
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
víz 15 dl
fokhagyma 5 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
fehérrépa 2 közepes db
zellerlevél 2 db
kolbász 10 dkg
0 ízlés szerint
majoranna 4 kk
szegfűbors 1 teáskanál
babérlevél 3 db
fekete bors 2 teáskanál
tejföl 200 g
finomliszt 2 púpozott ek