Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsúrkenyér töltve

Zsúrkenyér töltve
Zsúrkenyér töltve
120 perc / előkészület: 75 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Faragó család közös produkciója: Faragó Márta zsúrkenyér elkészítése, Taksár Ferenc receptleírás elkészítése, Faragó Zsolt zsúrkenyér megtöltése.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A zsúrkenyerekhez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Zsúrkenyerek készítése:


  1. Az elmorzsolt élesztőt 1dkg cukorral, 1 evőkanál liszttel, 1dl langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, majd 10-15 percre meleg helyre tesszük, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és az olvasztott vajat. A megkelt (felfuttatott) élesztővel és a 4-5 dl tejjel összedolgozzuk. Ha a tészta felülete sima, befejezzük a dagasztást.
  3. A tésztát meleg helyre tesszük letakarva, kb. 50 percig kelni hagyjuk.
  4. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Lazán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, kissé kinyújtjuk és henger alakúra formázzuk.
  5. Ezután kizsírozott, lisztezett sütőlemezre helyezzük, 2-3 vágást teszünk mindegyiknek a tetejére és kb. 25 percig kelni hagyjuk. Langyos vízzel bepermetezzük, majd tojássárgája és tej keverékével lekenjük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.
  6. A sütőből kivéve kis időre letakarjuk a megsült zsúrkenyereket egy tiszta konyharuhával.

Töltelék készítése:

  1. A felkockázott zellert ételízesítős vízben, a burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. 

  2. A burgonyát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, a zellert leszűrjük. Megvárjuk amíg kihűl. 

  3. Apró kockára vágjuk a kemény tojásokat, a csemegeuborkát és a megtisztított almát, gépsonkát, és a kihűlt zellerrel, a burgonyával, a petrezselyem-zölddel, és vajjal, valamint majonézzel összekeverjük.

Összeállítás:


  1. Kettévágunk keresztben egy zsúrkenyeret, belsejét kikaparjuk, és a kenyeret megtöltjük a töltelékkel. 

  2. Eredeti formájára összeállítjuk a zsúrkenyeret, és alufóliába csomagolva, legalább egy fél napra hűtőbe tesszük.
  3. Szeletelve kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 766
elküldve: 1
receptkönyvben: 406
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: szendvics
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött zsúrkenyér, majonézes-sonkás töltött zsúrkenyér, zsúrkenyér

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kitike
Kitike / kitike Mon, 2011-04-04 11:34

Köszönöm, egy besameles-póréhagymás-baconos lett végül! Csak azért faggattam önöket, mert nagy elismeréssel vagyok a tudásuk és igényességük iránt.

kitike
Kitike / kitike Fri, 2011-04-01 19:40

Nem ázik át a kenyér, kedves Taksár család? Gondolom, a házi bagettben rejlik a titok nyitja. Én valamiféle sülthús cafatokat is tennék bele, mert épp maradni fog ki. Milyen töltelékeket ajánlotok még? Nagyon tetszik az ötlet majd húsvéti hidegtálra is! köszönöm! Vi

taksi
Mártika és Feri / taksi Mon, 2011-04-04 06:06

Kedves kitike!

Mindenki famtáziájára van bízva milyen töltelékkel tölti meg a zsúrkenyereket.
Az interneten sokféle töltött kenyérfélét találhatunk!

További kellemes sütés-főzést kíván!
: Ferenc

Hjudit
Hjudit Sun, 2011-01-02 12:15

Elkészítettem, készen vásárolt mini bagettbe töltve. Nagyon ízlett, gyors, könnyű étel. Kirándulásra, vendégvárásra is kitűnő. Köszönöm a remek receptet.

1473
finomliszt 100 dkg
élesztő 3 dkg
2 dkg
cukor 3 dkg
vaj 5 dkg
tej 5 dl
tojássárgája 1 db
főtt tojás 2 db
majonéz 10 dkg
zeller 1 közepes db
csemegeuborka 1 db
burgonya 1 közepes db
gépsonka 5 dkg
alma 1 db
vaj 5 dkg
petrezselyem 2 szál