Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zuppa inglese alla romana

Zuppa inglese alla romana
Zuppa inglese alla romana
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zuppa inglese (angol leves) nem egy előétel, hanem egy csábító desszert piskótával és tojáskrémmel.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

Az ízesítéshez

A baiserhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
  2. A piskótához a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk, és óvatosan elkeverjük. A tortaformába öntjük. 25 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A krémhez 500 ml tejet felfőzünk. A tojássárgát elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és a maradék tejjel. Az egészet a forró tejbe öntjük, állandó kavarás mellett felfőzzük, és kb. 2 perc alatt sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk.
  4. A tortát merőlegesen vékony csíkokra vágjuk. Egy tűzálló edény (kb. 1,5 l űrtartalom) alját kirakjuk a tortacsíkok 1/3-ával. A rumot elkeverjük a likőrrel és 3 ek vízzel. A tortát meglocsoljuk 4 ek rumos-likőrös-vizes keverékkel, rásimítjuk a krém 1/3-át, megszórjuk a kandírozott gyümölcs 1/3-ával. A maradék hozzávalókat még 2-szer a fenti módon rétegezzük. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  5. A baiserhez a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk az átszitalt porcukorot és tovább verjük, míg a cukor feloldódik. A krémre simítjük, körben 2 cm-t szabadon hagyunk.
  6. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10-15 percig gratinírozzuk, míg a baiser barnulni kezd. Hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 716
elküldve: 4
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zuppa inglese, tojáskrémes piskóta, rumos-narancslikőrös piskóta tojáskrémmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyuka54
anyuka54 Fri, 2012-11-02 09:21

Ez valóban egy nagyon régi olasz desszert és a neve is stimmel de úgy tudom az eredetit kaláccsal készítették.A te recepted biztos sokkal finomabb ,mentettem és el is fogom készíteni.Köszönöm a receptet.
Üdv :Kata

zuppainglese
zuppainglese Thu, 2012-11-01 12:02

Kedves Torpi! Ne haragudj, de a fordítás tökéletes, olasz desszertről és olasz nyelvről van szó! Bármilyen furcsa ezt az édességet Olaszországban tényleg angol levesnek hívják. Üdv: zuppainglese

paradicsomleves
paradicsomleves Thu, 2012-11-01 12:00

Kedves Valeria! Én sem okvetetlenkedni akarok, csak megsúgom: a zuppa inglese nem angol megnevezés...:)
Az édesség pedig biztos nagyon finom! Köszönjük!

torpi
torpi Thu, 2012-11-01 10:17

Kedves Glaser! Isten ments, hogy okvetetlenkedem, de a forditasod nem helytallo.Azt hogy Zuppa az angol nem ismeri, es ha helyesen forditjuk a megadott magyar elnevezest akkor English soup lenne a neve.Magaban a sutiked nagyon finom csemege, olyan izu amit nehez abbahagyni.A nevet en sem tudom valojaban de nem is ez a lenyeg.A lenyeg hogy guszta es fantasztikus ize van.
Gratulakok neked nemcsak ezert hanem a sok masikert is.Udv.Valeria

348
tojásfehérje 3 db
tojássárgája 3 db
1 csipet
porcukor 75 g
finomliszt 75 g
sütőpor 0.5 tk
tej 575 ml
tojássárgája 5 db
finomliszt 30 dkg
cukor 125 g
vaníliás cukor 2 csomag
rum 6 ek
likőr 3 ek
víz 3 ek
kandírozott meggy 10 dkg
tojásfehérje 3 db
1 csipet
porcukor 125 g