Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zúzapörkölt

Zúzapörkölt
Zúzapörkölt
240 perc / előkészület: 30 perc főzés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerítést csináltunk és a segítségnek valami finomat akartunk főzni. Hát ezt sikerült.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Tálalhatjuk nokedlivel, vagy főtt tésztával, és persze rengeteg savanyúsággal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük.
  2. A vöröshagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a szalonnás zsiradékon megfonnyasztjuk.
  3. A megfonyasztot hagymához adjuk az összevágott körmöket és a szintén összevágott zúzát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Sózzuk, hozzáadjuk a bebérleveleket, a borsszemeket, a szárított paprikákat, és a köménymagot.
  5. Felforralás után lassú tűzön főzzük.
  6. Amikor már megpuhult a zúza, és a köröm is megfőtt, akkor őrölt fűszerpaprikát elkeverünk egy kis szafttal egy kisebb tálban, és összeforraljuk az egészet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 46 430
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

körmös zúzapörkölt, sertéskörmös zúzapörkölt, zúzapörkölt körömmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZithaR
Zithar / ZithaR Wed, 2014-11-05 01:16

Isteni finom, az eddigi zúza receptek közül a legeslegjobb! Nem volt hegyes-erős paprikám, ezért chilit törtem bele. Köszönöm!

bandibá
bandibá Thu, 2014-06-05 15:56

Egy kezdő szakács, ha ez szerint készíti, nem kap pörköltet. Vagyis hiányzik belőle az ami pörkölté teszi. Csak akkor kell felönteni vízzel, ha pörkölve, párolva volt. Amíg van leve, addig a zsíron kevergetjük.

piedra22
PIEDRA / piedra22 Sat, 2012-07-28 18:32

Jajj, nem ide akartam írni,hanem a tejfölös sajtoshoz. Elnézést. De biztos ez is nagyon finom:)

piedra22
PIEDRA / piedra22 Sat, 2012-07-28 18:26

Isteni finom, a párom mondta,hogy mindenképp írjak véleményt,mert annyira ízlik neki.
Köszönjük a receptet! Könnyű, fenséges, különleges!
Nekem 2 óra kellett míg megpuhult. De a többit a leírtak szerint csináltam.

606
zúza 2.5 kg
sertésköröm 1 kg
vöröshagyma 5 nagy fej
füstölt szalonna 10 dkg
hegyes erős paprika 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 7 szem
köménymag 1 teáskanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db