Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zúzapörkölt

Zúzapörkölt
Zúzapörkölt
210 perc / előkészület: 10 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom tanította meg ezt a receptet és nagyon finom. Jó magyaros étel.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tarhonyával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zúzákat megtisztitjuk és 3-ba vágjuk.
  2. Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és paprikát, majd rárakjuk a zúzát, vegetázzuk, borsozzuk . Pároljuk még egy kicsit.
  3. Felöntjük kb 1,5 l vízzel (ez nem sok, mert a hosszantartó főzés alatt besűrűsödik, és nagyon finom szaft lesz belőle). Addig főzzük, amíg a zúza meg nem puhul, ekkor hozzáadjuk a paprikakrémet (én Piros Aranyat használtam) és 1 ek fűszerpaprikát.

 

 

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 97 280
elküldve: 2
receptkönyvben: 186
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

pipicznoraanna

Mióta szakács: 2011.12.09.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zúzapaprikás, csirkezúza-paprikás, csirkezúzapörkölt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2013-07-22 14:55

Jó kis recept ez, bár én a paprikát még az elején belepároltam. Vacsorára ideális lesz!

347
csirkezúza 0.5 kg
vöröshagyma 2 közepes db
paprika 1 közepes db
paprikakrém 2 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek