Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zúzapörkölt ahogy HK készíti

Zúzapörkölt ahogy HK készíti
Zúzapörkölt ahogy HK készíti
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi magyar étel, ahogy a pörköltféleségek általában. Nem egy gyorsan elkészíthető étek, amolyan hétvégi kaja, amikor nyugodtan főhet az ebéd órákon keresztül. Az ember néha ránéz, kavar rajta egyet, ha kell pótolja az elfőtt vizet, és közel 2 óra után élvezhetjük az eredményt. Egyszerű és annál nagyszerűbb.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zúzát alaposan megmossuk, és 2-3 darabra vágjuk.
  2. Olajon megpároljuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával - érdemes ilyenkor a fazekat levenni a tűzről, nehogy megégjen a paprika - majd beletesszük a zúzát, és pirítjuk, azaz pörköljük.
  3. Felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, beletesszük a paprikát és a paradicsomot, fűszerezzük, és fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Ha szükséges pótoljuk a vizet, de mindig csak keveset adjunk hozzá, hogy jó sűrű szaftot kapjunk. Ha van otthon egy kis száraz vörösbor, akkor fél decit öntsünk a fazékba.
  4. Kínálhatjuk tarhonyával, galuskával, vagy egyszerűen kenyérrel. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 141
össznézettség: 133 779
elküldve: 5
receptkönyvben: 219
elkészítve: 28/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkezúzapörkölt, pörkölt csirkezúzából, magyaros zúzapörkölt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chef Guevara
Chef Guevara Sun, 2019-03-17 22:11

szia!
előbb lehúzzuk a lábast, hogy ne égjen meg a paprika, majd utána pörköljük? akkor nem ég le? :)
semmi szükség paprikával pörkölni! a paprika mehet bele pörkölés után is és akkor nem kell izgulni.
(szerintem majoránna is dukál bele)

balintmonika
balintmonika Fri, 2015-01-23 10:07

Ahogy HK készíti ,és ahogyan ezután én is fogom-hogy pontosak legyünk.Mivel az év hideg napjait éljük és nincs friss finom paprika,a behozatalinak pedig semmi értelme,azt egyszerűen kihagytam.A paradicsomot pedig a nyáron eltett paradicsomlével pótoltam.Ha majd eljön a nyár és paprika is lesz,úgy is ki fogom próbálni e fennséges eledelt.

Johnn
Johnn Sun, 2013-07-28 22:41

Szia,kedves Kriszta! Jelenleg én most regisztráltam ide hozzátok egy igen nagy és fantasztikus csapathoz! Szakácsok,házi asszonyok és akik csak szeretnek főzni,mint én! Régóta gondolkoztam azon,hogy főzzek finom zúza pörit és nézelődtem. A tiéd fogott meg nagyon hamar,mert egyszerű és magyaros,amit én is szintén előtérbe helyezek! Megcsináltam! Sikerült! És nagyon szépen köszönöm ,mert nagyon fonom lett!!!! Köszönöm! Üdv: Johnn

Attila78
Attila78 Tue, 2012-11-13 22:23

Sziasztok,

recept szerint megcsináltam, és nagyon finom lett! Ajánlom mindenkinek, nagyon egyszerű!

Üdv:

Attila

516
csirkezúza 70 dkg
vöröshagyma 2 db
paprika 0.5 db
paradicsom 1 db
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
víz 1 dl