Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zúzapörkölt Katharosz konyhájából

Zúzapörkölt Katharosz konyhájából
Zúzapörkölt Katharosz konyhájából
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom ízletes étel, néha ezt is be lehet illeszteni az étlapra. Tipp: én kuktában szoktam készíteni, mert hamarabb elkészül.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékon kevés sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kisebb darabokra vágott zúzát, és fehéredésig pirítjuk.
  2. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és a hámozott kockára vágott paradicsomot, zúzott fokhagymát.
  3. Fűszerezzük: só, bors, ételízesítő por, paprikakrém, borókabogyó, babérlevél. Átforgatjuk, és felöntjük vízzel, hogy jól ellepje, de azért csak óvatosan.
  4. Lefedve puhára főzzük, ha a levét kissé elfőné, pótoljuk, de a végére sűrű szaftnak kell lennie, szükség szerint utánaízesítjük. (Kicsit több fűszert kíván, mint más húsok.) Ha kész, a babérlevelet kivesszük belőle.
  5. Tálalás galuskával és savanyúsággal.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 25 695
elküldve: 3
receptkönyvben: 103
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
465 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt zúzából, csirkezúza pörkölt, borókabogyós zúzapörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

310
csirkezúza 80 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 2 db
zöldpaprika 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 kávéskanál
borókabogyó 3 db
babérlevél 1 db
napraforgó olaj 4 ek