Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zúzapörkölt kuktában

Zúzapörkölt kuktában
Zúzapörkölt kuktában
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Felettébb rutinos vagyok a konyhában, de speciel zúzával sosem dolgoztam, nem is szeretem, és a családomban sem volt népszerű. A párom viszont szereti, így szerettem volna megpróbálkozni vele. Itt a Nosalty „Mit hogyan?” rovatában szerencsére kaptam segítséget Koszider szakácstól, ez úton is köszönöm neki. Miután tisztáztunk pár számomra homályos kérdést, sikerült elsőre is tökéletes pörköltet létrehozni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg és nézzük át a zúzát egyesével, ha maradt rajta bárhol a sárga hártyából, húzzuk le. Vágjuk a húst falatnyi darabokra.
  2. Főzzünk egy pörköltalapot, azaz vágjuk apróra a hagymát, pirítsuk meg az olajon. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, és tegyük vissza a tűzhelyre, pirítva a paprikát 1 percig, folyamatosan keverve. Majd adjuk hozzá minden mást a hús kivételével, és forraljuk őket össze.
  3. Tegyük a húst a kuktába, öntsük rá a hagymás lét. Zárjuk le az edényt, tegyük a legmagasabb fokozatra a tűzhelyen. Ha felforrt a tartalma (sípol), vegyük le a hőmérsékletet minimumra, és főzzük a zúzát 40 percig. Hagyjuk az edényt lehűlni, mielőtt kinyitjuk! (15-20 perc.)
  4. Végül fedő nélkül forraljuk még kicsit a pörköltet, amíg tetszésünknek megfelelő sűrűségű nem lesz. Tálaljuk nokedlivel, tarhonyával vagy tésztával, kis tejföllel a tetején.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 26 039
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkezúzapörkölt, kuktában készült zúza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Öcsi bácsi
Öcsi bácsi Wed, 2017-07-12 12:58

Hat adagnak kicsit sok a 2kg zúza neeeem? Persze nem tudom milyen a férjes kapacitása?

423
csirkezúza 2 kg
repceolaj 50 g
vöröshagyma 400 g
víz 300 g
8 g
fokhagyma 2 gerezd
csípős paprikakrém 12 g
paprika 0.5 közepes db
paradicsom 1 közepes db
fűszerpaprika 15 g