Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zúzapörkölt tejfölösen sajtos őszibarackkal

Zúzapörkölt tejfölösen sajtos őszibarackkal
Zúzapörkölt tejfölösen sajtos őszibarackkal
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az őszibarack nemcsak a gyümölcsök királynője, de egy sós étel megfelelő koronája is lehet, és ha a koronára még egy kis olvasztott sajt is kerül, az biztos, hogy repetát kérnek majd belőle.
A zúzát lehet mediterrán zöldfűszerekkel és tejfölös habarással is elkészíteni, nem kell mindig a hagyományos paprikás pörköltre gondolni.
Egy laza könnyű ételt fogunk kapni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az őszibarackokat a zúzapöri tetejére téve tálalhatjuk.
Teflonserpenyőben olívaolajon pirított, kockára vágott burgonyával tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zúzákat negyedeljük, és jól átmossuk.
  2. Kevés olívaolajon a kockára aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk.
  3. Majd hozzáadjuk a zúzát, és felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk. Kb. 20 percig főzzük fedő alatt közepes lángon.
  4. Beletörjük a fokhagymát.
  5. A tejfölt és a lisztet egy kevés tejjel összekeverjük, majd a zúzára öntjük. Ha nagyon besűrüsödne, kevés tejjel lehet higítani.
  6. Fűszerezzük oregánóval, őrölt bazsalikommal, utána sózzuk, és még 10 percig főzzük.
  7. Az őszibarackokat forró vízbe mártjuk, és a héjától megszabadítjuk, majd negyedeljük.
  8. Teflonserpenyőben mindegyik oldalukat egy kicsit lepirítjuk, tetjükre kis reszelt sajt halmocskákat teszünk, megvárjuk, míg a melegtől ráolvad, és tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 120
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zúzapöri tejfölösen olvasztott sajtos őszibarackkal, őszibarackos-tejfölös zúzapörkölt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Mon, 2017-07-17 15:56

Ez a recept engem is meglepett, a hozzászólások miatt kattintottam rá. A zúzát én is órákig főzöm, az biztos.

fiabond
fiabond Tue, 2015-06-09 09:24

Kedves Stella!
Csak kérdezném, hogy saját receptedet kipróbáltad-e, mert a zúza főzési ideje nem húsz perc, csak úgy tájékoztatásként!
Gondoljunk már a kezdő szakácsokra...
Üdv. F.

Stella
Stella / Stella Sun, 2015-06-14 20:23

Kedves Fiabond!
Igen,elkészítettem,nem is egyszer.A csirke zuzát 4részre szoktam aprítani és mi roppanósan szeretjük,egy kicsit többet kell rágni.
Üdv.Stella

piedra22
PIEDRA / piedra22 Sat, 2012-07-28 18:31

Isteni finom, a párom mondta,hogy mindenképp írjak véleményt,mert annyira ízlik neki.
Köszönjük a receptet! Könnyű, fenséges, különleges!
Nekem 2 óra kellett míg megpuhult. De a többit a leírtak szerint csináltam.

450
csirkezúza 50 dkg
tejföl 1.5 dl
rizsliszt 4 evőkanál
vöröshagyma 1 közepes fej
őszibarack 6 db
trappista sajt 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
tej 1 ek
olívaolaj 2 ek
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2 dl