Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zúzott tetejű krémes

Zúzott tetejű krémes
Zúzott tetejű krémes
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is gond volt nálunk a vett, üzleti (vagy akár a házi készítésű) krémes lapokkal, mert nehezen lehetett vágni, szeletelni, meg nehezebben harapni. Egyszer Gyöngyi baratnőmtől megtudtam, hogy az egyik cukrászdában az összetörött tetejű krémes a divat :). Azóta (kb. 3 éve) csak így "gyártom" a krémest. Egyszerű és nagyszerű! A krem receptjet Ildi kolleganomtol kaptam :)

hozzávalók / 4 adag

  • 2 ropogós, készen vett krémes lap (dobozos)
  • 2 l házi tej
  • 4 tojás
  • 300 g + 4 ek cukor
  • 6 cs vaníliás cukor
  • 200 g kukoricakeményítő

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1,75 liter tejet felfőzünk 300 g cukorral.
  2. A maradék tejben feloldjuk a keményítőt, és belekeverjük a 4 tojás sárgáját.
  3. A 4 tojás fehérjét felverjük a 4 ek cukorral és a 6 vaníliás cukorral.
  4. Amikor fő a tej belekeverjük a keményítős, tojásos maradék tejet, és addig főzzük, keverjük, ameddig összeáll, és pudingszerű lesz.
  5. Beleöntjük a felvert habot, és jól összekeverjük.
  6. Egyik lapot kézzel öszzetörjük, összezúzzuk, és egyenletesen elterítjük a krémes lapok dobozában (nem kell mosogatni, nem folyik szét a krém, mert a doboz oldala megtartja.)
  7. Ráöntjük a forró krémet, és összetörjük a második lapot is.
  8. Hűvös helyen kihűtjük, és betesszük a hűtőbe (ha lehet egy egész éjszakára).
  9. Másnap könnyen lehet szeletelni, mert a krém megszilárdult, de amúgy is könnyű vele dolgozni, mert a teteje nem törik, tépődik, vagy szakad be.

  • tepsi mérete: 30x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 101
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

palice

Mióta szakács: 2011.02.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tört tetős krémes, krémes

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2015-10-05 07:19

Kedves Palice! Gratulálok a hét szakácsa címhez és szeretném megkérdezni, hogy milyen krémes lapot használsz, én is Romániában élek, de még nem akadtam rá az igazira. Előre is köszönöm. Üdv. Piroska

palice
palice / palice Tue, 2015-10-06 21:59

Kedves Csikipi!Koszonom szepen! :) Amit en hasznalok sem az igazi,de mind kozul a legjobb ( szerintem) : ALPIN57LUX.
Oszinte csodalod,Alice.

jajamami
jajamami Wed, 2012-05-09 17:58

Szia palice..
Nem értem miért kell össze törni a krémeslapot?
Én már elég sok krémest sütöttem, de még így nem csináltam.
Azt hiszem nem is fogom én a felső lapot előre fölszoktam kockázni,
és úgy rakom rá a krémre, és gyönyrűen lehet szeletelni.
Ja és a krémet mindig hidegen kenem az alsó lapra, majd a tejszin hab,
és úgy a kockára vágott fölső lap.Isteni finom ropogós a tészta.
Szerintem is a házikrém a leg finomabb.
Űdv,jajamami.

palice
palice / palice Sun, 2012-11-18 16:14

Szia Jajamami!
En sutni nem szoktam kremest ( egyetlen alkalommal sutottem csak ) mert kesz lappal is nagyon finom.
Ezt az osszetorest par eve gyakorlom es mindenki "agyondicseri" mert kulonleges.Te is probald ki csak ugy, kivancsisagbol, meglatod milyen finom.A krem meg fantasztikus!
Most nem magamat dicserem mert nem az en talalmanyom es receptem,en is ugy kaptam oket :)
Udv,Alice.

gemabo
gemabo Wed, 2012-05-09 11:31

Köszönöm a gyors válaszodat. Nem tudtam, hogy nem itt élsz, azért kérdeztem. Nálunk még nem találkoztam semilyen kész krémeslappal.

gemabo
gemabo Tue, 2012-05-08 16:08

Milyen az a dobozos krémeslap? Én még sehol nem akadtam össze vele :(

palice
palice / palice Tue, 2012-05-08 17:01

Szia Gemabo!
Nalunk ( Romania ) csak dobozos kremeslapot arulnak. Benne van egy dobozban,ami le van foliazva,igy arusitjak.Ez nagyon jo mert abban ossze lehet rakni,nem kell elmosogatni,
szoval praktikus nagyon :)
Nem tudom,hogy mashol hogyan csomagoljak es arusitjak a kremeslapot.Sajnalom,hogy nem tudok segiteni :(
Udv,Alice.