Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Atkáriné Terike szakács

Atkáriné Terike
hozzászólások (6)

mióta főzök:

10-12 éves korom óta. Teljes odaadással akkor kezdtem el főzni, mikor a gyermekeim megszülettek.

a hely, ahol főzök:

Imádott  konyhámban.

ars poetica a konyhában:

Finomat!   Szépet!  Kreatívat!

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Sat, 2012-08-18 17:44

Nos ideértem. Ne haragudj, de hanyag voltam. Most viszont bőven írok neked, hogyan csinálom én.
Elsősorban itt a recept amit rendszeresen sütök, és jól bevált. Igaz ez tető nélkül sül a patakiban, mert túl nagy kenyér lesz belőle. Esetleg el lehet felezni a tésztát és akkor bele fér.

510 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
5 kávéskanál só (csapósan)
1 evőkanál porcukor
1000 gr BL55 liszt
40 gr élesztő
+ a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
250 ml víz
250 gr BL 80 liszt
½ kávéskanál só
15 g élesztő
és itt egy videó, ahogyan én csinálom.
http://www.youtube.com/watch?v=__FwAfWl1Cc&list=UUKhVduFt-2pU5O8XcRKKTIQ...
Itt egy másik recept, és a kenyérsütés lépésről lépésre.
Remélem kárpótoltalak a késésem miatt!
Írj, ha segíteni tudok, szívesen teszem!
Üdvözlettel: Terike
Ez itt a blogom:http://szanter.blogspot.hu/

Ez pedig sok-sok fotó a sütéseimről:http://kenyerkalacsfotok.blogspot.hu/

debmo
Debmo / debmo Tue, 2012-08-21 08:38

Köszönöm szépen a segítséged, ráhangolódok a kenyérsütésre, remélem nekem is sikerülni fog. Még 1X köszönöm és további jó sütögetést kívánok. Szép napot :)

gulybicska
gulybicska Thu, 2012-04-19 14:11

Szia Terike!
Hát amiket itt láttam az valami káprázatos,teljesen el vagyok ragadtatva ezektől a gyönyörűségektől!
Gratulálok! Egyeben szeretnék tőled egy kis segítséget kérni a kalácstorta 3 lekvárossal kapcsolatban.Szeretném tudni a titkát, vagy fortélyát annak, hogy mi módon tekered fel ezeket e tésztákat, hogy ilyen gyönyörű rózsákat kapsz, és hogy hogyan töltöd bele a lekvárt.Lehet,hogy neked ez kézenfekvő, de sajnos é nem tudom!Légy szíves ird meg ezt nekem,és hogy mivel kened be, hogy ilyen szép fényes. Előre is köszönöm, és izgatottan várom, hogy erőt gyüjtve nekivágjak, és elkészitsem. Köszönöm:gulybicska

debmo
Debmo / debmo Fri, 2011-06-03 08:38

Szia Terike!
Jártam az oldaladon és megcsodáltam a gyönyörű alkotásaidat. Látom szeretsz sütögetni, mert igazán sok türelem látszik a munkáidon. Olvastam, hogy te minden kenyeret a pataki tálban sütöd. Nagyon hálás lennék, ha elárulnád a titkát annak hogyan csinálod. Már régóta játszadozom a gondolattal, hogy kenyeres süssek, de még nem volt bátorságom hozzá kezdeni. Tudnál adni néhány kis fortélyt, amivel a gázsütőbe is finom és ropogós kenyeret tudnék sütni?
Segítségedet előre is köszönöm, szép napot: debmo

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Sat, 2012-08-18 17:45

Nos ideértem. Ne haragudj, de hanyag voltam. Most viszont bőven írok neked, hogyan csinálom én.
Elsősorban itt a recept amit rendszeresen sütök, és jól bevált. Igaz ez tető nélkül sül a patakiban, mert túl nagy kenyér lesz belőle. Esetleg el lehet felezni a tésztát és akkor bele fér.
510 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
5 kávéskanál só (csapósan)
1 evőkanál porcukor
1000 gr BL55 liszt
40 gr élesztő
+ a kovász
Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.
Kovász:
250 ml víz
250 gr BL 80 liszt
½ kávéskanál só
15 g élesztő
és itt egy videó, ahogyan én csinálom.
http://www.youtube.com/watch?v=__FwAfWl1Cc&list=UUKhVduFt-2pU5O8XcRKKTIQ...
Itt egy másik recept, és a kenyérsütés lépésről lépésre.
Remélem kárpótoltalak a késésem miatt!
Írj, ha segíteni tudok, szívesen teszem!
Üdvözlettel: Terike
Ez itt a blogom:http://szanter.blogspot.hu/
Ez pedig sok-sok fotó a sütéseimről:http://kenyerkalacsfotok.blogspot.hu/