Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Audrey szakács

Audrey
hozzászólások (8)

adatok:

Profil: Aaaudrey
Mióta szakács: 2013. 10. 02.


mióta főzök:

Mint sokan mások, gyerekkoromban én is anyukám mellett kezdtem el sütni, főzni, tőle lestem el a fortélyokat. Már egész kicsiként besegítettünk neki a konyhában testvéremmel. Anyukám péknek tanult, így nagyszerűen süt, a kelt tésztái verhetetlenek!
Sütés terén a piskóta volt, amit először megtanított anyukám és el tudtam önállóan készíteni. Készítettük minden variációban, piskótatekercsnek, krémmel töltve, somlóit is alkottunk belőle. Aztán az első meglepi szülinapi tortát is abból készítettük anyunak tesóval (12 évesek lehettünk). A piskóta sikerült is, de a krém szörnyű volt, bár mindenki dícsérte:)
Később jöttek a kolis évek, amikor már nagyon jól jött a tudományom, de néha még kellett azért a telefonos segítség. :)
Bár munkám mellett nem mindig van annyi időm a főzésre, sütésre mint szeretném, de továbbra is egyik kedvenc elfoglaltságom. Évek óta nézegetem és lesek ötleteket erről az oldalról is, sok jó recepttel gyarapodtam. Most gondoltam egy-két receptemet, ami nincs fent, vagy nem úgy van fent, ahogy én készítem, megosztom másokkal én is.

a hely, ahol főzök:

Otthon piciny konyhámban.

ars poetica a konyhában:

Kíváncsi természet lévén a főzésben is szeretek kipróbálni új dolgokat, ízeket, szeretek kísérletezni. 
Legtöbbször nem szoktam precízen, pontosan betartani a recepteket, egy picit variálok rajtuk, átalakítom saját ízlésem szerint, vagy ahogy nekem egyszerűbb, vagy ahhoz igazítom, ami éppen otthon van. :)

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sabinge
sabinge Thu, 2015-02-19 22:34

Kedves Audrey!

Nagyon élvezem elkészíteni a receptjeidet és a férjemnél is nagy sikere van. Már egész listám van, hogy mit kéne kipróbálni még:) És megleltem az ízlésemhez, vagy tehetségemhez leginkább passzoló quiche receptet! Köszönet mindezért!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Fri, 2015-02-20 15:45

Kedves Sabinge!
Köszönöm a kedves szavakat, ilyenkor érzem, hogy érdemes megosztani a receptjeim! :) Úgy látszik hasonló lehet az ízlésünk! További jó főzőskécsést és sikereket a konyhában!
Üdv.
Audrey

ma.il
ma.il / ma.il Tue, 2013-11-19 20:56

köszi a választ!

igen, készen. és a Tescoban. Massa natúr gyorsfagyasztott cukormentes. nem a legolcsóbb, de így nem csak édességekhez lehet használni

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Tue, 2013-11-19 22:06

Én is nagyon köszönöm! :) keresni fogom és módosítom is receptet, ha már hozzászólni nem lehet.
Remélem ízleni fog a patkó, jó sütögetést!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Tue, 2013-11-19 12:58

Kedves ma.il!
Sajnos én sem tudok hozzászólást írni a recepthez, remélem orvosolják a problémát. :(
Az eredeti recept 20 dkg procukrot írt.
Megkérdezhetem, hogy a cukormentes gesztenyemasszát te készted vagy vásárolod? Csak érdekelne, hogy hol lehet ilyent kapni. :)
Üdv.
Audrey

ma.il
ma.il / ma.il Tue, 2013-11-19 12:17

Kedves Audrey,
a töltetlen gesztenyés patkónál az eredeti recept mennyi cukrot ír? mert én ált cukormentes gesztenyemasszát szoktam használni.
köszi a választ!
ps. azért ide írok, mert a recept alatt egy istennek se találom a kommentdobozt...

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Tue, 2013-11-19 14:06

Kedves ma.il!

Sajnos én sem tudok hozzászólást írni a recepthez, remélem orvosolják a problémát. :(
Az eredeti recept 20 dkg procukrot írt.
Megkérdezhetem, hogy a cukormentes gesztenyemasszát te készted vagy vásárolod? Csak érdekelne, hogy hol lehet ilyent kapni. :)
Üdv.
Audrey