Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baklavaria szakács

Baklavaria
hozzászólások (3)

adatok:

Profil: baklavaria
Mióta szakács: 2012. 09. 12.


Blog, weboldal:

Baklavaria magyarul: http://baklavariacafe.blogspot.hu/
Baklavaria angolul http://baklavaria.blogspot.hu/

mióta főzök:

Amióta az eszemet tudom, anyum mellett sürögtem-forogtam a konyhában. Amióta egyedül élek, állandóan sütök-főzök. Az alapokat otthonról hoztam, azóta pedig folyamatosan olvasgatok, tanulok, fejlesztem a tudásomat, hogy még jobb legyek.

a hely, ahol főzök:

Budapest- Stockholm.

ars poetica a konyhában:

Sütni-főzni csak érzéssel lehet. Ha nem élvezed csinálni, nem örömmel főzöl, az megérződik az ételeken is.

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Varga Ágnes
Varga Ágnes Wed, 2012-12-12 19:22

Szia Emese :) !
Köszönöm szépen a válaszodat, én is így gondolom ! Ma már be is szereztem a natúr napraforgó magot, és holnap már ezzel sütöm az kenyeret !
Én szintén az egészséges táplálkozás híve vagyok, amit lehet magam készítem el természetes alapanyagokból. Ez a kenyér most a sláger :) ! Receptjeid között láttam még hasonló jókat, és örömmel kipróbálom Karácsonyra és Újévre !
Köszönöm szépen, Boldog Ünnepeket kívánok ! Ági

Varga Ágnes
Varga Ágnes Thu, 2012-12-06 14:31

Szia kedves Baklavaria ,

megsütöttem a tönkölyzsemlye candida diétához recepted alapján ugyanezt formakenyérnek.
Fantasztikusan jó lett, és nagyon örültem, mert -szeretem a magos, egészséges kenyeret-
ilyen finom kenyeret még nem sikerült sütnöm. Frissen és másnap is nagyon Fini !
Ám történt valami, amit szeretnék kérdezni Tőled - másnapra a kenyérben lévő napraforgó magok sötétzöld szinben pompáznak . A napraforgó mag amiből készítettem hántolt - sózott, lejárati időn belüli.
Lehet , hogy teljesen natur maggal nem fordult volna elő ?
Egyébként ízre semmi változást nem tapasztaltam, ettem belőle, finom.
Van esetleg ötleted miért szineződött el a mag , csak a napraforgó mag ?

Köszönöm a receptet és köszönöm válaszodat !
Üdvözlettel Varga Ágnes

baklavaria
Baklavaria / baklavaria Tue, 2012-12-11 10:53

Kedves Ági!
Örülök, hogy Neked is ízlett is a tönkölykenyér, szerintem is nagyon finom, ráadásul ami még fontosabb, egészséges is.
A napraforgómaggal kapcsolatban, őszintén én még nem jártam így, de én natúr magot használtam. Előfordulhat, hogy a sózott így viselkedik a joghurtos-olajos közegben sütés után. Szerintem ettől függetlenül semmi baja nincs a magnak, max. esztétikai szempontból nem a legszerencsésebb :) Mindenesetre szerintem próbáld ki legközelebb sima, natúr maggal.

Üdv,
Emese