Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dacota szakács

Dacota
hozzászólások (94)

adatok:

Profil: Nemes Nóra
Mióta szakács: 2009. 11. 28.
megye / Budapest

mióta főzök:

Kezdhetném úgy, hogy már kislány koromban is anyukám meg a nagyik körül tüsténkedtem...igaz lenne, de mégsem. Mindig szerettem a konyhában lenni, mert mindig olyanok vettek körül, akik szeretettel és legjobb tudásukkal készítettek ételt azoknak, akiket szeretnek. Sokáig ez pont elég volt. Mikor 2005-ben Pestről Pécsre költöztem, egyetemi tanulmányok végett, és már a hét elején elfogyott a "jó hazai", magamtól is nekiláttam a konyhai teendőknek. Aztán valahogy a mindennapjaim részévé, majd szenvedélyemmé vált.
Egy külföldi ösztöndíjnak köszönhetően összehozott a sors vagy húsz különböző nemzetiséggel, és az ő receptjeik és személyes történeteik alapján sok újdonsággal ismerkedtem meg. Bár a gasztronómia egyáltalán nem képezi részét az itteni tanulmányaimnak, úgy gondolom, az ételek elkészítéséhez, fogyasztásához  való sokféle hozzáállás, a tálalás, a rengeteg új szokás az egyik legfontosabb dolog, amit itt megtanultam.

a hely, ahol főzök:

Most éppen San Franciscóban, de mióta a NoSaltyhoz küldöm a jobban és kevésbe sikerült receptjeimet, álltam már a tűzhely mellett Pécsen, Budapesten, egy jó darabig pedig Bayreuthban. Egyébként bárhol, ahol van hely, alapanyag, és persze néhány jóbarát, akivel meg lehet osztani a végeredményt.

ars poetica a konyhában:

Van aki zenél,van, aki szobrászkodik, van aki fest. Én sütök-főzök. Ebben élem ki a kreativitásomat. Ez is egy művészeti ág :D

Hozzászólások (94)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koncz László
Koncz László Mon, 2017-07-17 21:09

Kedves Nemes Nóra!Ön nagy tévedésben van!Három megyében nem csinálják azonosan,sőt házon belül sem készítik ugyanúgy a töltött káposztát ma már,pedig kizárólag egy receptje létezik ennek az ételnek,ha hiszi,ha nem!Szabolcsi vagyok és hagyományőrző!A közeljövőben szeretnénk HUNGARIKUMMÁ nyilváníttatni ezt az ételt.A későbbiekben átküldöm Önnek az eredeti,körülbelül 450-500 éves receptet!Soha se a világhálóról szedje össze az ételek leírását,azok nagy része hiteltelen!Tisztelettel.Ifj.Koncz László

Koncz László
Koncz László Mon, 2017-07-17 13:50

Kedves Dakota!Fogalmam sincs hogy írtam e már Önnek!Az Ön által közzétett szabolcsi töltött káposztának semmi köze a szabolcsi töltött káposztához!Szabolcsi vagyok és hagyományőrző,tudom hogy készül ez az étel!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2017-07-17 15:26

Kedves László!
Az imént írt nekem a privát oldalamra a facebookon. A recepthez írt cikkben benne van, hogy nem volt szándékomban elkészíteni az "EREDETI" szabolcsi töltött káposztát, csak egy verzióját. http://www.nosalty.hu/dacota/bloggerharc-toltott-kaposztaval
Egyébként kötve hiszem, hogy egy olyan receptnek, amit három megyében is készítenek van eredeti receptje, van viszont több száz remek változata. Szerintem a főzés kreativitás, és hagyjuk meg mindenkinek, hogy úgy készítse, ahogy szereti! Ettől függetlenül itt a Nosaltynál szeretettel várjuk a te verziódat is.
Üdvözlettel,
Nóra

Koncz László
Koncz László Mon, 2017-07-17 21:17

Kedves Nemes Nóra!Ha nyelvtanilag nézzük,már pedig a hozzáértők szerint úgy kell,mert úgy hiteles,akkor létezik egy olyan étel aminek szabolcsi töltött káposzta a neve.Ha eltérnek az eredeti recepttől,akkor az már nem szabolcsi,tehát jogtalanul bitorolja ezt a nevet.Abban az esetben az "csupán" egy töltött káposzta szabolcsi jelző nélkül!

Gregor
Greg / Gregor Wed, 2018-12-26 20:52

Tisztelt Koncz László hagyományőrző úr! Védesse le a megnevezést és akkor megnyugodhat a lelke. Mellesleg én nem is szeretem a paradicsommal készült töltött káposztát, de ez magánügy. A szegedi halászlét is ahányan főzik annyi féle, de senki sem háborog miatta.

zsuzskamacska
zsuzskamacska Thu, 2016-12-29 14:11

Kedves Dacota!
Életem első kocsonyáját szeretném megfőzni szilveszterre, de elkeveredtem a kocsonyareceptek erdejében! Nem szeretném azt a sok finom husit és a rengeteg időt egy nem tökéletes receptre pazarolni. Szóval, tudnál nekem segíteni egy jó recepttel? (S.O.S.) Üdvözlettel: Zsuzsi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2016-12-29 14:17

Kedves Zsuzsi,
Hát, most megfogtál...a kocsonya azon kevés ételek közé tartozik, amit nem szeretek, és emiatt még soha nm is készítettem. Annyit tudok segíteni, hogy ide belinkelem Klári receptjét:
http://www.nosalty.hu/recept/kocsonya-3
Akármit csináltam tőle, eddig mindig sikerült, úgyhogy én bízom a receptjeiben. :)
Remélem, sikeres lesz a projekt :)
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

zsuzskamacska
zsuzskamacska Thu, 2016-12-29 14:48

Kedves Nóra!
Köszi a gyors választ! Elolvastam a receptet, pont ízlésemnek megfelelőnek tűnik, mert persze az anyukám régi kocsonyáját keresem benne, de őt már sajnos nem tudom megkérdezni, úgyhogy bízom Kláriban! Üdv és BÚÉK: Zsuzsi

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2015-09-22 12:50

Nagyon eltüntél....Ha úgy gondolnád, az e-mail címemet, mobilt tudod.....:)

Kattis
Kattis Mon, 2015-08-24 09:07

Kedves Dacota,
Nagyon élvezem a receptjeidet, hozzáadom a magam skandinávos stílusához, mit mondjak, jó keveredés lesz belőle. Sajnos nincs időm, hogy ezeket közzé is tegyem, ráadásul a többségük egyszeri és megismételhetetlen, mert nem jegyzetelek.
Ami miatt most írok, az az, hogy a Nosalty - nem először - ismét feltette a welszi bundáskenyér receptedet. Annak semmi köze a nyúlhoz (rabbit), hanem az igazi neve Welsh Rarebit. Kár lenne hibásan hagyni. Nem gondolod?
Üdvözlettel
Kattis

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2015-08-24 14:46

Szia Kattis,

Nem, nincs tévedés, a receptet rarebit és rabbit néven is fut. Szerintem a rabbit viccesebb, azért tettem fel ezen a néven. :) Nem tudom ki kezdte el először így nevezni, de most már sok helyen így van az étlapon.

Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Fri, 2015-03-20 18:20

Kedves Dacota!

A Nosalty vezető személyiségei közül azon kevesek közé tartozol, akiknek a receptjeiben és bejegyzéseiben sosem csalódtam. Nehéz úgy "eladni" külföldi és itthon egzotikusnak számító fogásokat, hogy ne érezze azt az átlag háziasszony sznobságnak - Neked mégis sikerül. Közelebb hozod a beszűkült repertoárból dolgozó magyar háziasszonyokhoz is azt a csábító lehetőséget, hogy van megfizethető és flancmentes szakácsművészet a krumpli-hagyma-hús szentháromságon túl is :) (Értsd: nem minden magyar háziasszony ilyen, de lássuk be, mivel hazánkban sokkal kevesebb elérhető különleges alapanyag van, mint pl. az USA-ban, hajlamosak vagyunk kihagyni őket, kényelmi vagy anyagi megfontolásból). A Te receptjeid nyomán viszont az is újragondolja a bundás kenyeret, aki addig azt sem tudta, mi az a szerecsendió. Teszed mindezt olyan fiatalos lendülettel és élvezhető írásokkal, hogy még én is egzotikumokhoz nyúltam múltkor, pedig... :)) Keep up the good work!

k.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2015-03-21 10:32

Kedves Kisszunyi!

Nagyon köszi a kedves szavakat - néha valóban nem könnyű. :) De hát nézd meg a legelső receptemet, amit ide küldtem, mennyire kreatív és különleges volt. :D
Nem is lényeges, hogy egzotikumot halásszunk, azt viszont fontosnak tartom, hogy ahogy mondod, a magyaros szentháromságot elhagyjuk néha - tök mindegy, hogy kelet vagy nyugat irányába. Mert aki egyszer ráérez az ízére...az már magától is felfedezi, milyen jó néha egy kis nem mindennapi "csavar" :)
Szép hétvégét!
Üdvözlettel,
Nóra

jodiee
jodiee Sat, 2014-11-29 23:11

Szia Dacota!
A narancsos sütőtök dzsemedről szeretnék érdeklődni.... Mik a tapasztalataid, hogy kb. meddig áll el ez a szuper dzsem? :)
Köszi,
Jodiee

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2014-12-01 02:04

Szia Jodieee
Hm...én anno ajándékba csináltam, és az a fél üveg, ami megmaradt, az hamar elfogyott...bontatlanul biztos sokáig elvan, a dzsemfix miatt, kibontva 2-3 hét a hűtőben. Az az igazság, hogy az egyetlen dolog, ami nekem dzsemfixxel 1 évig megmaradt, az egy kamra hátsó polcára szorult eperdzsem volt - kicsit kifakult, de egy év múlva is jó íze volt. Úgyhogy szerintem ez is bírja addig. :)
Szép estét!
Üdv,
Nóra

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Fri, 2014-10-10 00:57

Légy üdvözölve, Dacota! Vagy hogy stílusos legyek: uff!

Lehet, hogy azért élvezem annyira a cikkeidet, mert adott a közös hullámhossz, s én is olyan multikulturális szakács vagyok, mint te. Nekem is mániám az etnikai sokszínűség, zenében is halmozom a hallgatnivalót etnikai eredet szerint (a Musique du Monde sorozat darabjait is gyűjtöm), az énekes füzeteim is egyre több nép hagyományos dalainak szövegeivel telnek meg (most nagyon szlávos, azon belül is bolgáros-macedónos, plusz beloruszos korszakom van éppen), ÉS kajából is, ha repertoárt bővítek, még saját receptnél is az az egyik alapkérdés, hogy mely népcsoport konyhájára alapozzak. Ezzel ugye rímel az is, hogy rendszeresen utaztatok mentálisan egy inaktív világzenei együttest lucid dream technikával, s ha valamit meg akarok őrizni kézzelfogható módon ezekből az irányított álmokból, az többnyire az adott úticélnak valamely jellegzetessége. És abból is valami olyan, amire lehetőleg minél többen vevők lehetnek - amire meg a mai ember a leginkább vevő egy másik kultúrából, az általában a gasztronómia. Így még jobban erősödik a nemzetközi ihletés a konyhaművészetemben...Summa summarum, igazi megrögzött néprajzos vagyok. :-D És örülök, hogy nem vagyok ebben egyedül! Látom nálad is, hogy sorjáznak a nemzetközi receptek! Örök emlék marad számomra a bolgár kisasszonnyal készült riportod! Sajnos amikor először készítettem el az ígért bolgár krumplis pogácsát (megjegyzem, egy népművészeti fesztiválra vittem magammal ebéd gyanánt és körbekínálni - némi paradicsom és uborka kíséretében - , ott is egy rodopei balladát énekeltem), túl gyorsan fogyott el ahhoz, hogy fénykép készülhetett volna róla - még egy picurka bichon havanese is elmajszolt egy kínálás közben lepottyant darabot! - , de ha legközelebb csinálok, nem mulasztom el a fotózást, szóval lélekben készülhetsz! ;-)

Barátsággal,
Juli - Elkepestö Schütötök (azaz: elképesztő sütőtök)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2014-10-21 22:03

Szia Juli, m
Már megint lemaradtam a kommentről. :( Néha van 4-5 és a középső valahogy kimarad.
na de megint csak köszönöm a kedves szavakat. :) nekem ez a nemzetközi kaja dolog jó lassan alakult ki - sajna néprajzon nem tanultuk (én Pécsre jártam). A táplálkozás kultúrás órákat amúgy mindig is imádtam. :)
Volt egy egy éves ösztöndíjam Németországban, és ott a közös főzések alatt jöttem rá, hogy jé, ez engem baromira érdekel. :)
Aztán mikor rájöttem, hogy ugyanaz a kaja megvan a magyar paraszti táplálkozásban, mint az olaszoknál Umriában, meg a az oroszoknál mindehol...na akkor jött az őrület.
Engem nagyon érdekel ez a krumplis pogácsa recept. :) És én is úgy gondolom, hogy sok mindenkinek a kajával indul a nyitottság, aztán jön a többi is.
Szép estét Neked!!
Puszi,
Nóra

memilia
memilia Thu, 2014-10-09 21:15

Kedves Dacota!
Igazán izgalmasak a receptjeid és a hozzájuk készített képeid is konyhába csalogatóak. Már nem egy receptedet elkészítettem családom legnagyobb örömére. Nemrég azonban egy érdekes ötletem támadt, kipróbálom az összes receptedet, ami itt van a nosalty-n. Igyekszem összehozni a Te receptjeidet a családom ízlésvilágával, bár azt nem ígérhetem, hogy tücsköt is eszünk majd. :)
Terveim szerint minden nap elkészítek egy ételt, és hozzászólásban leírom, hogyan sikerült.
Üdv
Emi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2014-10-09 22:20

Kedves Emi,

Azt hiszem, ennél nagyobb bókot még nem kaptam mióta ide küldözgetem a receptjeimet. :) Nagyon megtisztelő, hogy az én receptjeimet választottad ehhez a kísérlethez, izgulok is. :)
ha van bármi kérdésed a receptekkel kapcsolatban, nyitva tartom a szemem, hogy tudjak segíteni, ha szükség van rá. :)
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

cicus72
cicus72 Sat, 2014-08-30 09:03

Szia Dacota! Elkészítettem már több receptedet illetve jó néhány a kedvencek között van. Ami miatt írok az mégsem egy recept.Jó ideje keresem az ideális csészét, de most megtaláltam. Ebben tálaltad a vegán málnahabot.Tudnál abban segíteni, hogy ki gyártotta, vagy hol lehet beszerezni?! Köszönöm a válaszodat előre is. Üdvözlettel : Mariann

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2014-09-01 11:47

Szia Mariann!
Köszönöm a kedves szavakat. :) A csésze egy helyi turkálóból van (San Francisco-ban élek) és ez a két darab volt belőle. A neve Manosque, a Williams Sonoma nevű cégtől, és Portugáliában gyártották...nem tudom, ez segítség-e, a legtöbb edény és terítő, meg evőeszköz, amit a képeimen látsz, turkálókból és garázslomtalanításokból származik, és direkt a fotózáshoz veszem. Ez a darab lehet, hogy 2 éves, lehet, hogy 25...azért remélem, tudtam segíteni egy picit. Ha gondolod, szívesen befotózom, és ha nem találod meg, legalább legyártathatod egy iparossal. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

cicus72
cicus72 Sat, 2014-09-06 09:42

Szia Nóra!
Köszönöm a választ! Úgy tűnik már nem gyártják. De az iparos jó ötlet.
Üdvözlettel: Mariann

witch
witch / witch Sun, 2014-08-24 16:46

Szia Dacota!

Jol vagytok? Reggel azt mondta a hirado, hogy hajnalban foldrenges volt nalatok.

udv:witch

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2014-09-01 11:43

Szia witch!
Bocs hogy csak most, net nélküli sivatagi fesztiválon voltam. :) Minden ok, bár még soha nem ébredtem arra hajnali 4-kor, hogy rezeg az egész szoba. :) Köszi az érdeklődést! :)
Puszi!

norcsikiss
norcsikiss / norcsikiss Sat, 2014-08-23 17:29

Szia Nóra! Nincs véletlenül jamaican jurked chicken recepted? A jamaican allspice az a szekfűbors?
Üdv: Nóri

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2014-08-23 17:45

Szia Nóri,
Szemezgettem már pár recepttel, de még nincs. Tudod mit? Most egy hétre elutazom, de ha visszajöttem közkívánatra megcsinálom. :)
Igen, igen. :) Allspice, vagy jamaican pepper, és az nálunk szegfűbors néven fut.
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

norcsikiss
norcsikiss / norcsikiss Sat, 2014-08-23 20:07

Szia! Az szuper :) akkor lesz hasonlítási alap, mert jövő héten szombaton azt fogok csinálni. Elég sokat csináltam már mikor New Hampshire-ben dolgoztam, de a fűszerezés részét a chef csinálta mindig (aki jamaicai volt és volt neki vmi titkos Jamaicából hozott fűszerkeveréke ... na hogy az mi volt?)

Juli-fakanállal
Juli-fakanállal / Juli-fakanállal Wed, 2014-07-23 17:02

Szia Nora! Gyakran olvasom a cikkeidet es receptjeidet es ugy adodott hogy ma megyek San Franciscoba. Nem lenne kedved talalkozni. Nem tudom milyen gyakran olvasod a hozzaszolasokat de nem tudom hogy mashogy lehetne veled kapcsolatba kerulni. Udv Juli

gullerzso
G. Zsófi / gullerzso Wed, 2014-07-16 14:12

Én még csak 13, lassan 14 éves vagyok, de nagyon szeretek sütni-főzni, persze vannak nagy baklövéseim, de tanulok belőlük. Anyukám meg örül, ha végre nem tőle követelik az ebédet. :D A receptjeid nagyon tetszenek, már többet is kipróbáltam, most már én is kezdek új recepteket kitalálni, de ezek általában még eléggé gyatrák, de hát próbálkozni mindig lehet :)
Üdv: Zsófi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2014-07-17 05:15

Szia Zsófi!
Örülök, hogy tetszenek a receptek, és sok sikert a sajátokhoz! Semmi gond, ha néha nem úgy jön ki a lépés, ahogy gondoltad, mindenki ront, az is aki negyven éve főz. A kísérletezés meg mindig jó - nem unod meg a főzést, és segít kreatívak lenni a mindennapokban. :)
További sok sikert!
Üdvözlettel,
Nóra

gullerzso
G. Zsófi / gullerzso Thu, 2014-07-17 13:59

Köszönöm a jó tanácsokat és a biztatást! Iskola után sokszor jó kikapcsolódás tud lenni (nekem legalábbis) a főzés, így hát biztos nem unom meg, mert anyukámnak ez vele a problémája, hogy mint feladat tekint rá, nem mint szórakozásra, de hát minden ember más. :)
Még egyszer köszönöm: Zsófi

CatarinaSf
CatarinaSf Wed, 2014-06-18 19:36

Kedves Nóri! Örömmel olvastuk az IKEA húsgombóc receptjét, mivel egész családunk nagyon szereti, de kapható ott almatorta is, melynek elkészítési módját évek óta körözzük. A receptben említetted, hogy hozzájutottál egy IKEA szakácskönyvhöz, melyben előfordulhat a svéd almatorta receptje is.Tudnál nekünk ebben segíteni? :D

CatarinaSf
CatarinaSf Wed, 2014-06-18 19:56

Köszi szépen a gyors választ, nagyon örülünk. Nem probléma az angol. :) Kellemes nyári sütögetést! Nekünk meglesz :D

Jutka0517
Jutka0517 Sat, 2013-11-30 14:49

Kedves Dakota,
a karácsonyi töltött káposzta receptjében ez áll: "1 g kolbász (füstölt)"
Hány személyre? Nem lesz ez egy picit sok? :)
Kérlek, javítsd!

A recept persze, tetszik!

tiborgabor
tiborgabor Sun, 2013-02-10 11:13

Kedves Nóra!
A káposztás palacsinta receptedet (Dacotára hívatkozva) szeretném feltenni a "Kalóriabázis) oldalra,
ehhez kérem szíves engedélyed.
Üdvözlettel: tiborgabor.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2013-02-11 11:43

Kedves Gábor,
Amennyiben a link a receptre, így a Nosaltyra mutat, semmi akadálya. :)
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

charlly
charlly Wed, 2012-10-17 20:54

Kedves Nora,
Köszi a választ, ha lesz idöm majd kiprobálom, ez jól néz ki, majd értesitlek az eredményröl,
szeretek fözöcskélni, igaz a lányok azt mondják hagyam már abba, még sok jót láttam az oldalodon,
hát igen, van aki jobban ért hozá, további sok sikert kivánok, baráti üdv. Bécsböl,
Károly

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2012-10-18 09:19

Kedves Károly,
Ne add fel, senki nem fakanállal a kezében születik. :)
További sikereket,
Üdvözlettel,
Nóra

katalinnkiss
katalinnkiss Sat, 2012-07-28 10:23

Kedves Dacota!

Olvasgatom a receptjeidet és azt kell mondanom,hogy teljesen odavagyok értük. De te ezt hogy csinálod? Valamelyik receptnél mintha olvastam volna,hogy nem is itthon élsz,hanem Németországban?

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2012-07-29 12:05

Kedves Katalin,
Köszönöm szépen a kedves sorokat. :)
Amikor elkezdtem receptet feltölteni, és a legaktívabb volta, akkor még Németországban éltem. Azóta már hazajöttem, és most itthonról ténykedek. :)
További szép hétvégét,
Üdvötlettel,
Nóra

anyuka54
anyuka54 Sun, 2012-05-27 18:33

Kedves Dakota!
Köszönöm a segítséget.Megpróbálom meg keresni.
Üdv:Anyuka54

anyuka54
anyuka54 Sun, 2012-05-27 10:22

Kedves Dakota!
Tudom,hogy rengeteg külföldi receptet ismersz ezért fordulok hozzád.Tegnap láttam egy olyan télire el tehető salátát aminek az a neve,hogy Picalilli .Nagyon tetszett de sajnos nem jegyeztem meg a hozzávalókat.Ha esetleg ismered,kérlek írd le a receptet.Előre is köszönöm.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2012-05-27 10:47

Szia Anyuka,
A picallili egy szósz-savanyúság keverék, de sajnos nincs konkrét receptje, az angolok tesznek bele karfiolt, uborkát, paprikát, és egy nagyon fűszeres szósszal nyakon öntik. De az amerikaiak egész máshogy csinálják, ott pl. a paprika dominál benne. Én még soha nem csináltam, de nem ezért nem tudok segíteni, hanem mert rengeteg változata van, és nem tudom, te melyikre gondolhattál. :(
De ha beírod a google, akkor ki fog adni egy csomó receptet.
Sajnálom, hogy csak ennyit tudtam segíteni :(
Szép napot!
Üdv,
Nóra

anyuka54
anyuka54 Mon, 2012-03-12 13:01

Kedves Dacota! Holnap a bolognais gnocchi receptedet szeretném elkészíteni,de egy kicsit bizonytalan vagyok.Tényleg búzadara kell bele?

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2012-03-12 13:12

Kedves anyuka54,
Biztos, de hozzáteszem, hogy ez a recept csak egy gnocchi változat, ahogy a közép olaszországi barátnőmtől tanultam. Ha idegenkedsz tőle, akkor nyugodtan készítheted liszttel is.
Sok sikert!
Üdvözlettel,
Nóra

anyuka54
anyuka54 Wed, 2012-03-07 14:24

Kedves Dacota! Nem szép dolog (dehogynem) ennyi klassz receptet feltenni.Tíz percre ültem le a géphez,hogy meg keressek valamit.Valahogy az oldaladra tévedtem és az összes receptedet el olvastam a storykkal együtt.A receptek szuperek(sok mindent ki fogok próbálni),a storyk pedig nagyon szórakoztatóak.Így aztán a tíz percből két és fél óra lett, most aztán rohanhatok.De megérte! Gratulálok és további sok sikert kívánok az életben és a sütés-főzésben is.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2012-03-07 18:43

Kedves Anyuka54!
Sajnálom, hogy ennyit raboltam az idődből. :) Igazából nem, és örülök, hogy jól szórakoztál. Remélem sok örömed telik majd a receptekben. :)
Köszönöm a kedves sorokat,
További szép estét kívánok!
Üdvözlettel,
Nóra