Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Il-di. szakács

Il-di.
hozzászólások (8)

adatok:

Profil: il-di.
Mióta szakács: 2010. 01. 24.


mióta főzök:

Egy kicsit szégyenlem magam, mert azt olvasom, hogy itt csupa olyan emberek vannak, akik szeretnek, imádnak tenni-venni a konyhában. Én cukrászként sajnos nem ilyen vagyok. Bár szerencsésebb lenne, mert akkor az elmúlt 20 évben könnyebb lett volna elviselni a mindennapos főzőcskézést. Viszont nekem is vannak olyan receptjeim ételekről, süteményekről, amit nagyon szeretek fogyasztani és a családom is. Ezeket szeretném közzétenni, meghagyni az utókornak.
Munkára fel! ; )
 

a hely, ahol főzök:

Konyhámban.

ars poetica a konyhában:

A szükséges rossz....

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2012-03-08 18:25

Szia il-di!
Írod, h a tejszínes torták, marcipánnal nem burkolhatók...
Én magam is cukrász vagyok, gyakran sütök rendelésre is, és egyre gyakrabban választanak oroszkrémtortát - marcipánnal burkolva, feketeerdő-tortát, szintén marcipánnal burkolva, tény h egy kis türelmet és időt igényel, de megvalósítható: http://www.nosalty.hu/recept/kis-mentohajo-orosz-kremtorta

il-di.
Il-di. / il-di. Thu, 2012-03-08 21:38

Hát igen, erre a macerára gondoltam én is... Na meg az elázásra, így a tartósságra is. Persze nincs lehetetlen, minden megoldható. Örülök, hogy szakmabelivel is összelehet futni ezen a honlapon, és eszmecserére is sor kerülhet :) Én három gyerek édesanyjaként már hosszú évek óta nem dolgozom a szakmában, de neked további sikereket kívánok! Köszi a hozzászólásodat! Üdv.: il-di.

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2010-03-25 22:04

Köszönöm Il-di! Nagyon mutatós és kreatív. Azt hittem, hogy van valami külön receptje a benne lévő krémnek és az alatta megbúvó tésztának. Na akkor majd elkészítem. Te milyen marcipánt szoktál használni, és hogy szoktad kinyújtani?

il-di.
Il-di. / il-di. Fri, 2010-03-26 13:28

Kedves Ági!
A Szamos marcipánt szoktam használni, azt már szinte minden nagyobb áruházban lehet kapni kb. 10 dkg-os tömbökben és színesek is vannak. Ha jól emlékszem, 15 dkg-ot használtam erre a tortára. A nyújtás nagyon egyszerű; liszt helyett porcukorral dolgozunk ugyan úgy, mint a tésztát, nyújtófával 1-2 mm vékonyra nyújtjuk a marcipánt. Ha elérted a kellő méretet, ráhelyezed a tortára és a kezeddel szépen elsimogatod, az oldalán a fölösleges részt kivágod, levágod. Az orr részt én krémmel alakítottam ki és akkor jó igazán ezzel a marcipán beborításos módszerrel dolgozni, ha előtte jól megdermedt már a torta a hűtőben, tehát nem folyik a krém.
Ezt a tortát egyik farsangra készítettem, tombola nyeremény volt. Azt hiszem nagyon örült a nyertes :)
Biztos vagyok benne, Te is el fogsz valakit kápráztatni ezzel a tortával :) Üdv.: Ildi

il-di.
Il-di. / il-di. Thu, 2010-03-25 21:57

Kedves Ági!
Ennek a farsangi tortának nincs külön receptje, bármilyen tortával elkészíthető, kivéve tejszínes, mivel az a marcipánt eláztatná. A marcipán dísz elkészítése nem ördöngősség, vágj bele bátran!
Üdv.: Ildi

il-di.
Il-di. / il-di. Sun, 2010-03-21 22:09

Kedves amam!
Ezzel teljesen egyetértek! Ha idő van, kedv is van. Ha kedv van, már jön az ihlet is. Csak ez az idő, ebből lenne legalább 2x annyi... ;) Üdv.: Ildi

amam
Amam / amam Sat, 2010-03-20 15:14

Szia Ildi!
Szerintem szégyenkezésre semmi okod, mert mindenki így van ezzel: néha öröm, néha nyűg a konyha.
Én is akkor élvezem igazán a dolgot, ha van időm, kedvem, ötletem - és hálás közönség.